Krvavac

Hrvat poginuo u Sloveniji tražeći izgubljeni snowboard

Hina



Na području slovenskog Krvavca u nedjelju je smrtno nastradala osoba s hrvatskim državljanstvom pokušavajući na skliskom i strmom terenu izvan zaštićene staze izvući svoj snow-board, potvrdila je policijska postaja Kranj.


Nesreća se dogodila u nedjelju oko 13.30 sati, kad je hrvatski državljanin na lokaciji Zvoh na putu prema dolini rijeke Kokre ispao snow-board. Pokušavajući spasiti sportski rekvizit napustio je zaštićeno područje i po njega se uputio pješice po vrlo strmom i skliskom terenu, a pri tome se poskliznuo i pao u provaliju i umro od ozljeda.


Pripadnici gorske službe spašavanja i dežurna ekipa hitne pomoći su pomoću helikoptera locirali tijelo na području Kališki graben u naselju Kokra, na području općine Predvor i prebacili tijelo u dolinu.


Policija je priopćila da se radi o odrasloj osobi s hrvatskim državljanstvom, ne navodeći osobne podatke.Utvrđeno je da je umro od ozljeda dobivenih prilikom pada, a okolnosti govore da je tuđa krivnja za nesreću isključena, kazao je Bojan Kos iz policijske uprave Kranj.