Županijski centar 112

Halo 112, hitno je potrebna pomoć: Spasitelji izvlačili ozlijeđenu osobu sa stijena blizu plaže

P. N.

foto: HGSS

foto: HGSS

"Hitnoj medicinskoj pomoći upućeno je 70 poziva, vatrogascima pet, a policiji 64 poziva,. Gorskoj službi za spašavanje upućen je jedan, a na ostale službe upućena su još tri poziva."



Područni ured za zaštitu i spašavanje Rijeka, odnosno Županijski centar 112 Rijeka imao je jučer pune ruke posla. Od svih poziva u pomoć koje su zaprimili, iz Županijskog centra izdvaju pozive preusmjerene nadležnim službama radi intervencija: hitnoj medicinskoj pomoći upućeno je 70 poziva, vatrogascima pet, a policiji 64 poziva,. Gorskoj službi za spašavanje upućen je jedan, a na ostale službe upućena su još tri poziva.


Što se krilo iza ove aktivnosti i čime je ona rezultirala. Realiziran je jedan hitni medicinski prijevoz helikopterom s otoka Raba, a prevezena osoba trenutno se nalazi na liječenju u KBC Rijeka. Nadalje, zabilježena je jedna akcija riječke ispostave HGSS. U Kačjaku, nedaleko Dramlja, spasitelji su izvlačili ozlijeđenu osobe sa stijena blizu plaže.


– Šest članova uz pomoć dva vozila zbrinuli unesrećenog i predali ekipi Hitne medicinske pomoći Crikvenica, navode iz Županijskog centra 112 Rijeka.




Govoreći o vatrogasnim intervencijama, Županijski centar informira o požaru trave i niskog raslinja u industrijskoj zoni na Kukuljanovu, na površini od dva hektara, o čemu je izvijestio i naš portal, kao i o nekolicini drugih navedenih događaja, radi kojih su jučer intervenirale hitne službe.


Požar su ugasili vatrogasci JVP Rijeka i DVD Bakar.


Nadalje, na cesti između Krka i Punta zabilježen je sudar dva osobna vozila, pri kojem su dvije osobe lakše ozlijeđene.


U Rijeci, u Osječkoj ulici, također je zabilježen sudar dva osobna vozila, u kojem je jedna osoba ozlijeđena.


Na Jadranskoj magistrali blizu Selca zabilježen je pak lančani sudar četiri osobna vozila sudjelovala, pri kojem se jedno vozilo zapalilo, a ozlijedile se tri osobe. Požar su ugasili vatrogasci JVP Crikvenica.


Na čvoru Draga, autocesta A7, osobno vozilo udarilo je u zaštitnu ogradu, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. Svi ozlijeđeni, izvijestio je Županijski centar, zbrinuti su i prevezeni u KBC Rijeka.