Izgorio suterenski stan

HOROR U CRIKVENICI: U požaru poginula invalidna žena, susjedi je nisu uspjeli izvući iz stana

Slavica Kleva

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Unatoč pokušajima susjeda da je na vrijeme izvuku iz plamtećeg dnevnog boravka, dim je učinio svoje, u stan se nije moglo ući. Na prvu dojavu o požaru zaprimljenu u 16.57 pojurila je tročlana vatrogasna ekipa i oko 17.15 sati lokalizirala požar



U požaru sto je buknuo oko 17 sati u suterenskom stanu na adresi Hrusta 1a u Crikvenici, smrtno je stradala žena. 


Na prvu dojavu o požaru zaprimljenu u 16.57 pojurila je tročlana crikvenička vatrogasna ekipa i oko 17.15 sati lokalizirala požar.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN





No, kasno za ženu, kojoj nije bilo spasa, a doznajemo kako je riječ o invalidnoj osobi. Unatoč pokušajima susjeda da je na vrijeme izvuku iz plamtećeg dnevnog boravka, dim je učinio svoje, u stan se nije moglo ući. 


Očevid požara u komu je stradala 74- godišnja vlasnica stana u suterenu kuće na dresi Hrusta 1a u Crikvenici u cijelosti je završen  oko 20.10 sati.


Policija još ne iznosi rezultate očevida, ali nije isključeno da je upaljena cigareta uzrokovala požar. No, treba sačekati i službeni nalaz protupožarnih policijskih službenika. 


– Čula sam nekakvo zavijanje, vrisku po hodniku, a onda je odjednom iz stana prokuljao crni gusti dim, rekla je jedna od susjeda koju smo zatekli u čišćenju hodnika nakon što su vatrogasci ugasili požar.- Nije joj bilo spasa, bila je sigurno pet godina teško pokretna, a zbog bolesti  je kao neophodnu pomoć za kretanje  koristila  invalidna kolica, dodala je druga susjeda koja je  pokušala pomoći nesretnoj vlasnici stana.