Recidivist

Gnjusne prijetnje mladog Delničanina: Usijana glava u hladu Via Rome

Slavica Kleva

"Via Roma" / snimio V. KARUZA

"Via Roma" / snimio V. KARUZA

Mladi Delničanin zadržan je u pritvoru jer je svoju bivšu izvanbračnu suprugu maltretirao zastrašujućim prijetnjama. »Ne igraj se tuđim životom da ne izgubiš svoj«, poručio je jadnici



 Denis Karlović, 24-godišnjak iz Delnica ponovo je jučer završio u istražnom zatvoru i to zbog sumnje da je ponovio kaznena djela prema bivšoj izvanbračnoj supruzi, bio nasrtljiv i nasilan. Ponovo stoga jer je u ožujku ove godine završio u istražnom zatvoru zbog nasrtljivog ponašanja i izrečenih prijetnji bivšoj supruzi unatoč mjerama opreza i unatoč činjenici da je iz istražnog zatvora izašao pod jamstvom, da je i do sada prekršajno prijavljivan, a sada ga očekuja i optužnica za istovrsna kaznena djela.


S obzirom da se institut jamstvu od kraja srpnja ne primjenjuje, Karlović će u istražnom zatvoru provesti neko izvjesno vrijeme.


Ovaj put Karlović se sumnjiči da je između 5. i 8. kolovoza prijetio bivšoj supruzi, nametljivo se ponašao, a unazad dva tjedna i slao telefonske SMS-ove prijetećeg sadržaja što je kod bivše supruge izazivalo strah, nemoć i strepnju.




Stoga je očekivano bilo da tužiteljica koja je tijekom jučerašnjeg dana ispitala osumnjičenog ponudi sucu istrage, u ovom slučaju dežurnoj sutkinji Kseniji Zorc, prijedlog za određivanjem istražnog zatvora, što je ona i učinila. Ostaje iza brave zbog opasnosti od ponavljanja djela ali i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, prvenstveno na bivšu partnericu.


Mladi Delničanin će kazneno odgovarati i za slučaj od ožujka ove godine. Tereti se da je od studenog prošle godine pa do početka ožujka bivšoj partnerici učestalo slao SMS poruke na mobitel, uspostavljajući tako neželjeni kontakt sa ženom kod koje je izazivao tjeskobu i strah. Između ostalog, krajem siječnja poslao joj SMS poruku prijetećeg sadržaja: »Ne igraj se s tuđim životom, jer bi mogla izgubiti svoj«, ali i nadalje joj je slao poruke sličnog sadržaja. Potom je početkom ožujka u kasnim večernjim satima došao ispred obiteljske kuće svoje bivše nevjenčane supruge i verbalno je napao, vrijeđajući je različitim pogrdnim riječima, unoseći joj se pritom u lice.


– Sve ću vas uništiti, tko god mi stane na put, urlao je i prijetio tom prilikom, a posljednji ispad dogodio se nakon što je zaprimio rješenje prekršajnog suda kojim mu se produžuje mjera zabrane približavanja i uspostavljanja veze s bivšom suprugom. Osumnjičeni poriče djela, no ostaje iza brave zbog opasnosti da bi ponovio nedjela, pogotovu zbog činjenice da je osuđivana osoba, 2103. godine osuđen je zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari, a u prosincu prošle godine osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora zbog nametljivog ponašanja te da je žrtva bila njegova bivša izvanbračna supruga.