Šok u 21:30

EKSPLOZIJA U BOSANSKOM BRODU Osam ozlijeđenih u rafineriji, požar lokaliziran

Hina

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Vatrogasni su timovi odmah intervenirali i požar stavili pod kontrolu u razdoblju od oko sat vremena. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć



SLAVONSKI BROD Požar koji je izbio u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu nakon eksplozije koja se dogodila u utorak oko 21 sat i 30 minuta je lokaliziran, a u dom zdravlja u tom gradu primljeno je osam radnika koji su ozljeđeni u incidentu, prenijeli su lokalni mediji u BiH. 


Prema informacijama načelnika općine Ilije Jovičića, eksplozija se dogodila u proizvodnom pogonu četiri, a nakon toga se proširila vatra.


Vatrogasni su timovi odmah intervenirali i požar stavili pod kontrolu u razdoblju od oko sat vremena.




Direktor Doma zdravlja u Bosanskom Brodu Zoran Predojević izjavio je za Radio RS kako je u eksploziji i požaru ozljeđeno osam osoba, no nije precizirao težinu njihovih ozljeda. Svima je pružena liječnička pomoć.


Još nema informacija što je prouzročilo eksploziju, niti kakve je to posljedice ostavilo na okoliš.


Uznemireni stanovnici Slavonskog Broda


 Stanovnici Slavonskog Broda koji žive uz Savu nasuprot Rafinerije bili su najbliže eksploziji i mnogi su uznemireni, a gradonačelnik Mirko Duspara poručio je da ne treba dizati paniku. 


»Teško je reći o čemu se radi. Po priči ljudi koji su nekad radili u Rafineriji, navodno je do eksplozije došlo u postrojenju 4. I sad gori, nakon više od pola sata, još ne vidimo vatrogasce, ne znamo što se točno događa niti možemo uspostaviti vezu,« rekao je Duspara gostujući u RTL Direktu.


»To je benzin, nafta, dobra stvar da je to malo dalje od postrojenja koje je puno opasnije. Ova eksplozija je Brođane dobrano uplašila, nema evakuacije, ali nije ugodno. Nema potrebe za evakuacijom, mi u 22,30 sati imamo krizni stožer u Županiji. U kontaktu smo s vatrogascima. Ako stigne poziv iz Bosanskog Broda, mi ćemo preko Zagreba vidjeti jer Zagreb daje odobrenje da se ide preko, da pokušamo pomoći«, kazao je Duspara i dodao da njemu još nije došla zamolba za pomoć iz Bosanskog Broda.


Pucali prozori kuća


Novinarima koji su večeras stigli na nasip, jedan od stanovnika rekao je kako je detonacija bila tako snažna da je porušila stolice u kući. Plamen se i više nakon sat vremena od ekplozije dizao iz Rafinerije.


Mediji su prenijeli informacije dobivene od lokalnog stanovništva kako su od eksplozije popucali prozori na brojnim zgradama a nakon toga se u Bosanskom Brodu mogao osjetiti težak smrad.