Nestašluk

Dvojica mladića teško ozlijeđena: Popeli se na krov škole pa propali u ventilacijski otvor

Mateo Sardelin

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Četvorica mladića oko 21.45 sati popeli na krov škole preko protupožarnih stepenica te su hodali po krovu. Tada su maloljetnik i 18-godišnjak upali u ventilacijski otvor dubine od oko 12 metara



POREČ Dvojica mladića, 18-godišnjak iz okolice Tara i maloljetni 17-godišnjak iz Nove Vasi teško su ozlijeđeni prilikom pada sa 12 metara visokog krova nove škole na Finidi u Poreču u petak oko 22 sata, javlja Glas Istre.


Nesreća se dogodila u Rovinjskoj ulici kada su se, prema onome što je policija utvrdila, četvorica mladića oko 21.45 sati popeli na krov škole preko protupožarnih stepenica te su hodali po krovu. Tada su maloljetnik i 18-godišnjak upali u ventilacijski otvor dubine od oko 12 metara.


Na mjestu događaja intervenirali su porečki vatrogasci koji su pružili pomoć i izvukli unesrećene. Ozlijeđenom maloljetniku i 18-godišnjaku pružena je pomoć u pulskoj Općoj bolnici gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. Već smo tijekom noći dobili informaciju da nisu u životnoj opasnosti, ali da su zadobili višestruke prijelome.




Policija je utvrdila da nitko od njih nije bio pod utjecajem alkohola. Na mjestu događaja smo neposredno nakon nesreće zatekli i porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića koji je također bio šokiran činjenicom da su djeca ozlijeđena.


Naime, prava sreća je da su ostala dvojica uspjela nazvati za pomoć, u suprotnom, da nisu bili u mogućnosti ostali bi u ventilacijskom otvoru dok ih netko ne bi zatekao.


Doznali smo da se radilo samo o nestašluku koji je donekle dobro završio, pogotovo zato jer su metalne ljestve po kojima su se penjali na krov bile osigurane lokotom, te su se popeli s vanjske strane. Također, građani si postavljaju pitanje, što im je trebalo penjati se na krov škole.