Policija ga prvo pustila...

Detalji krađe automobila na Drenovi: Lopov nakon privođenja na sudu udario – glavom o zid

Fiore Vežnaver

Mihael Lottenbach jučer je doveden na ispitivanje u tužiteljstvo / Foto Vedran KARUZA

Mihael Lottenbach jučer je doveden na ispitivanje u tužiteljstvo / Foto Vedran KARUZA

Mihael Lottenbach – za kojeg se službeno navodi da je bez zanimanja, sa završenih pet razreda osnovne škole, bez imovine – stari je poznanik policije i pravosuđa, niz je puta prijavljivan kao počinitelj kaznenih djela



RIJEKA – Mihael Lottenbach, 35-godišnjak iz Rijeke, smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor, pod sumnjom da je proteklog vikenda u Rijeci ukrao automobil.


Lottenbach se tereti da je »golf«, u vlasništvu 66-godišnjeg Riječanina, ukrao u nedjelju oko 18 sati, dok je bio parkiran u Ulici Stanka Frankovića u Rijeci. Sumnjiči se da je na suvozačkim vratima istrgnuo cijelu bravu s rukohvatom pa u nastali otvor umetnuo podesni alat uz pomoć kojega je otvorio vrata auta i ušao u nj. Lopov je iskoristio činjenicu da je vlasnik »golfa«, zbog neispravne kontaktne brave, ugradio poseban uređaj i dugme za startanje motora. Tako je stavio auto u pogon pa ga iskoristio za vožnju.


Nepuna četiri sata kasnije Lottenbacha je s ukradenim »golfom« zaustavila policija na suprotnoj strani grada, na Ljubljanskoj cesti, no tada se još nije raspolagalo saznanjem da je auto ukraden pa je Lottenbach pušten dalje. No, dan kasnije, u popodnevnim satima, automobil su pronašli službenici Interventne jedinice policije Rijeka pa je vozilo vraćeno 66-godišnjem vlasniku iz Rijeke. I Lottenbach je uhićen dan nakon teške krađe te podvrgnut kriminalističkom istraživanju u Prvoj policijskoj postaji Rijeka.




Poslije okončane policijske istrage, jučer je doveden na ispitivanje u tužiteljstvo, a potom priveden pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc koja je prihvatila prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredila istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Određena je i visina jamstva od 20 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.


Na sudu je jučer poslijepodne intervenirala i ekipa Hitne pomoći, koja je pozvana nakon što se Lottenbach, poslije izlaska iz ureda sutkinje, sam ozlijedio na hodniku, udarivši namjerno snažno glavom u zid (od knaufa).


Mihael Lottenbach – za kojeg se službeno navodi da je bez zanimanja, sa završenih pet razreda osnovne škole, bez imovine – stari je poznanik policije i pravosuđa, niz je puta prijavljivan kao počinitelj kaznenih djela. I onih s elementima nasilja, no u sukob sa zakonom dolazio je prvenstveno zbog imovinskih delikata, a izricane su mu i bezuvjetne kazne zatvora.


Posljednji put je završio u istražnom zatvoru prije nepunih pet mjeseci, krajem rujna, kad je pritvoren zbog prijetnji dvojici muškaraca da će ih teško ozlijediti i ubiti. Radilo se o dvojici susjeda, a prijetnje im je izrekao u prostorijama nužnog smještaja Grada Rijeke, u stambenom kompleksu u Ulici Antuna Mihića u Rijeci, gdje i sam boravi. Tada smo objavili i da Lottenbachu predstoji i nezavidna situacija da će morati odslužiti deset godina i tri mjeseca zatvora, kaznu u koju su mu objedinjene sankcije za ranije delikte.