Plodonosna dojava

DOBAR ULOV Policija u moru pronašla 156 kilograma marihuane

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

»Marihuana je podrijetlom iz Albanije, a pretpostavka je da je prevožena gliserima. Krijumčari drogom, naime, koriste velike valove i plove po južini kako bi izbjegli radare. Zna se pritom dogoditi da im dio tereta ispadne ili ga sami izbace u more«, objasnili su iz  policije



 Oko 156 kilograma morem natopljene marihuane u paketima, pronađeno je u petak i subotu na području Orebića, Blata na Korčuli i Mljeta, potvrdili su Hini u nedjelju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.


Paketi s drogom su pronađeni nakon dojave građana, a iz policije pretpostavljaju kako je riječ o teretu s krijumčarske morske rute od Albanije ili Crne Gore prema Italiji, a koja je doplutala do hrvatske obale.


»Marihuana je podrijetlom iz Albanije, a pretpostavka je da je prevožena gliserima. Krijumčari drogom, naime, koriste velike valove i plove po južini kako bi izbjegli radare. Zna se pritom dogoditi da im dio tereta ispadne ili ga sami izbace u more«, objasnili su iz dubrovačke policije.Iz dubrovačko-neretvanske policije ne isključuju mogućnost da se u moru nađe još paketa s drogom.