Policija ga privela

Crikveničanin prijetio Sanaderovoj kćeri: “Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit”

Slavica Kleva

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Kaznenu prijavu Petrin otac Ivo Sanader podnio je crikveničkoj policijskoj postaji jer je u vremenskom razdoblju od sredine srpnja do 30. kolovoza ove godine u dva navrata njegovoj kćeri uputio objave s fotografijama i porukama zastrašujućeg sadržaja



Vedran L. (36) iz Crikvenice priveden je u istražni centar Županijskog suda dežurnom sucu istrage pod sumnjom da je počinio kazeno djelo prijetnje.


Općinsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv osumnjičenika jer je u dva navrata prijetio Ivi Sanaderu, bivšem predsjedniku Vlade, točnije članovima njegove obitelji, najviše kćeri Petri i to putem instagrama.


K sucu istrage osumnjičeni je došao u pratnji odvjetnika Arisa Šarunića, nakon što je ispitan na tužilaštvu koje je predložilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.




No, sudac mu nije odredio mjeru istražnog zatvora ali jest mjeru opreza, zabranu kontaktiranja putem instagrama s oštećenom Petrom Sanader kojoj se prijetnjama najviše i obraćao javnim putem, fokusirajući prijetnje upravo njoj.


Ivo Sanader


Ivo Sanader



Ukoliko osumnjičeni prekrši mjeru opreza, stvoreni su uvjeti za određivanje istražnog zatvora.



S razlogom uplašena


Bez sumnji, Petra Sanader se s razlogom uplašila pa je upućene prijetnje putem instagrama prenijela ocu koji je u strahu za članove svoje obitelji zatražio intervenciju policije.Osumnjičeni Crikveničanin Vedran. L. branio se da ova druga objava nije njegova već je netko zloupotrijebio njegov profil, no, treba sačekati završetak istrage pa i je li njegova obrana istinita.


Kaznenu prijavu protiv Vedrana L. otac Petrin Ivo Sanader, podnio je crikveničkoj policijskoj postaji jer je u vremenskom razdoblju od sredine srpnja do 30. kolovoza ove godine u dva navrata, a s namjerom da izazove osjećaj straha i osobne ugroženosti za obitelj Petre Sanader, kćeri Ive Snadera uputio sa svog instagram profila dvije objave s fotografijama i porukama zastrašujućeg sadržaja. »Pozdravi se sa sestrom i materom. Podavit ću vas ko piliće. Cilu familiju ću ti pobit. Cilo selo zapalit«, nižući prijetnje. Ispitan na tužilaštvu osumnjičeni je ovu prvu prijetnju priznao ali ne i drugu inkriminaciju.


Ni druga objava putem instagrama nije bila ništa manje zastrašujuća pa je osumnjičeni nastavio u istom tonu: »Još jedna stvar, da ne misliš da te od mene mogu zaštititi glupi hrvatski milicajci. Pratim ti kretanje već duže vrijeme i uskoro ideš svome kraju. Potom joj je nastavio prijetiti klanjem i unakaženjem tijela, pritom joj priprijetivši da će takva postići »planetarni uspjeh«.


– I na tvoju ću kuću baciti šest bombi, ubit ću ti i majku i oca lopova. Ja sam čovjek od riječi i iznad zakona.