Kaznena prijava protiv Valtera Krizmanića

Bivši direktor Elektroistre prijavljen zbog lažne diplome

Hina

Policija tvrdi da je Krizmanić 9. srpnja prošle godine, prijavljujući se na natječaj za radno mjesto, u prilogu zamolbe dostavio diplomu fakulteta u Sarajevu od 1990. kao dokaz o visokoj stručnoj spremi i odgovarajućem zvanju, što je bio i uvjet u objavljenom natječaju



PULA – Istarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora Elektroistre Valtera Krizmanića kojega tereti da je posao u tom javnom poduzeću dobio temeljem krivotvorene diplome.


Ne navodeći ime osumnjičenog policija je u srijedu izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka iz mjesta Labinci zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenje isprave i prijevare.


Policija tvrdi da je Krizmanić 9. srpnja prošle godine, prijavljujući se na natječaj za radno mjesto, u prilogu zamolbe dostavio diplomu fakulteta u Sarajevu od 1990. kao dokaz o visokoj stručnoj spremi i odgovarajućem zvanju, što je bio i uvjet u objavljenom natječaju. Osumnjičeni je, kako navodi policija, priložio diplomu, iako je znao da je krivotvorena te da nikada nije ni upisao navedeni fakultet, čime je poslodavca odnosno Elektroistru iz Pule, doveo u zabludu da s njime zaključi ugovor o radu te ugovor o pravima i obvezama kojim je imenovan odgovornom osobom u toj tvrtki.




Krizmanić je tijekom trajanja radnog odnosa držao poslodavca u zabludi, radi čega mu je tvrtka, na osnovi obračunatih davanja za rad, prema policijskim tvrdnjama, isplatila ukupan iznos od oko pola milijuna kuna.