Otkriven uzrok

Austrijanac žrtva požara na Drenovi: “Volio je romantiku, zaspao bi uz svijeće”

Vladimir Mrvoš

Pretpostavlja s da su svijeće uzrokovale požar, jer je turist volio zaspati uz takav romantični ambijent



RIJEKA Iako još nisu službeno stigli rezultati Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku radi utvrđivanja točnog uzroka smrti i utvrđivanja identiteta osobe koja je smrtno stradala u radim jutarnjim satima u požaru u obiteljskoj kući na području Drenove u Rijeci na adresi Paškinovac 13, neslužbeno saznajemo da je riječ o stranom državljaninu, turistu iz Austrije.


Požar koji je izbio u stanu u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 65-godišnje hrvatske državljanke, vrlo brzo u potpunosti su ugasili su pripadnici JVP Rijeka, od kojih smo saznali da požar nije bio velik i da nije nastala ni velika materijalna šteta. Izgorio je dio namještaja i stolarije te su zacrnjeni zidovi stana.


Međutim, nakon gašenja vatrogasci su u stanu zatekli mrtvo tijelo muške osobe. Prema neslužbenim saznanjima riječ je o stranom turistu, državljaninu Austrije, koji je često boravio u tom stanu jer je često dolazio na odmor u Rijeku.




Vlasnica kuće oko 2.30 osjetila je dim koji dolazi iz prizemlja, i kada je išla pogledati o čemu se radi, vrata stana u prizemnom stanu bila su otvorena, a ona je zatekla nesretnog gosta kako leži u gustom, crnom dimu.


Brzo je sama počela gasiti požar i pozvala hitnu pomoć i vatrogasce, ali pomoći za gosta iz Austrije nije bilo. Pretpostavlja s da su svijeće uzrokovale požar, jer je turist volio zaspati uz takav romantični ambijent.