Sportski datum u Varaždinu

Zlatna europska liga: Hrvatske odbojkašice u polufinalu idu na Španjolke

Hina

foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Nažalost, hrvatski odbojkaši nisu uspjeli izboriti nastup na završnom turniru Zlatne europske lige koji će biti odigran u Tallinnu 21. i 22. lipnja, a gdje će polufinalni parovi biti Nizozemska - Bjelorusija i Turska - Estonija.



LUXEMBOURG – Hrvatske odbojkašice će u petak, 21. lipnja, u 19.00 sati igrati protiv reprezentacije Španjolske na završnom turniru Zlatne europske lige, kojem je domaćin Varaždin, odlučeno je ždrijebom održanim u ponedjeljak u sjedištu Europske odbojkaške federacije (CEV) u Luxembourgu.


U prvom polufinalnom dvoboju na varaždinskom turniru igrat će Češka i Bjelorusija, a taj će susret započeti u 16 sati.


Poražene ekipe će se boriti za brončano odličje u subotu, 22. lipnja, od 16 sati, dok će finalni okršaj pobjedničkih reprezentacija iz polufinala biti na rasporedu od 19 sati.




Obje ekipe iz finala Zlatne europske lige već će od 26. do 30. lipnja sudjelovati na FIVB Challenger Cup,u koji će biti održan u peruanskom glavnom gradu Limi. Pobjednička reprezentacija s tog turnira osigurat će nastup u FIVB Ligi nacija sljedeće godine.


Nažalost, hrvatski odbojkaši nisu uspjeli izboriti nastup na završnom turniru Zlatne europske lige koji će biti odigran u Tallinnu 21. i 22. lipnja, a gdje će polufinalni parovi biti Nizozemska – Bjelorusija i Turska – Estonija.


Finalisti iz Tallinna plasirat će se na turnir FIVB Challenger Cupa kojem će od 3. do 7. srpnja domaćin biti Ljubljana.