Uoči nove sezone

Vladimir Liverić: Možemo biti bolji nego prošle sezone

Kristian Sirotich

Prvi ispit u Osijeku - Trener Velimir Liverić s odbojkašima "Rijeke" / Foto Darko JELINEK

Prvi ispit u Osijeku - Trener Velimir Liverić s odbojkašima "Rijeke" / Foto Darko JELINEK

Svakako ćemo težiti k tome da nešto više napravimo i u Kupu, što prošle godine nismo uspjeli. Motiva ima napretek kod svakog igrača – kaže Velimir Liverić



RIJEKA – Minule sezone bili su najugodnije iznenađenje hrvatske odbojkaške scene. Odbojkaši Rijeke sjajnim su igrama došli na prag finala doigravanja, ostvarili senzacionalnu pobjedu nad Mladosti u Zagrebu, ali u naredne dvije utakmice Zagrepčani su ipak uspjeli opravdati ulogu favorita. Ove subote Riječani kreću u novu sezonu. I to baš u Osijeku kod momčadi Murse, s kojom su se prošle godine nadmetali za – treće mjesto.


– Prema informacijama koje imamo, Osječani bi trebali biti slabiji nego prošle sezone. No, to ništa ne znači, ovo je novo prvenstvo, nova filozofija, novo dokazivanje – započet će trener Velimir Liverić, koji je uvjeren da će njegovim izabrancima ove sezone ipak biti puno lakše igrati nego prošle. Prošle godine Riječani su bili »debitanti« u Superligi i trebalo im je neko vrijeme da pohvataju konce.


Motivi


– Prvo, iskusniji smo za jednu godinu Superlige, što bi samo po sebi trebalo značiti da bi nam trebalo biti lakše igrati. Poznajemo sve suparnike, a i mi se međusobno prilično dobro poznajemo. Vjerujem da ćemo biti bolji nego prošle sezone, svakako ćemo težiti k tome da nešto više napravimo i u Kupu, što prošle godine nismo uspjeli. Motiva ima napretek kod svakog igrača. Za onog tko nije bio u postavi da uđe u postavu, za onoga tko je bio u postavi da se još više potrudi, a možda i pokuca na vrata reprezentacije. A mislim da reprezentativnog potencijala imamo. Cilj nam je održati visoku razinu igara i svaku utakmicu odigrati bolje nego li smo igrali prošle sezone – dodaje trener momčadi kojoj baš i nije sve išlo po planu tijekom pripremnog razdoblja. Imali su Riječani u planu odigrati deset prijateljskih utakmica, odigrali su ih osam, neke nekompletni.




– Na nekima je bilo dobro, a s nekim utakmicama baš ništa nismo dobili. No, ovi igrači koji nisu igrali vidjeli su da moraju više raditi i trenirati. Sve zajedno je zadovoljavajuće, ali moglo je biti i bolje. Uvijek treba težiti boljemu. Evo, za iduću sezonu već sada možemo najaviti cilj, pokušaj ulaska u Interligu. Bilo je i ove godine pokoje otvoreno mjesto, ali za to nam treba nešto više novaca. Morali bismo naći barem jednog pravog sponzora – govori Liverić, momčad kojega neće igrati Interligu, ali će nakon dugo vremena zaigrati u Europi.


Europa kao nagrada


– Europa nam je nagrada za prošlu sezonu, za sada ispitujemo relacije, računamo koliko će nas sve to stajati i krećemo u potragu za novcem. Još uvijek ne znamo hoćemo li igrati protiv crnogorskog ili ciparskog predstavnika, ali znamo da će nam europski nastup iziskivati dosta novaca. No, želja nam je dostojno predstavljati naš grad i Županiju i zbog toga ćemo se maksimalno mobilizirati – nastavit će Liverić, koji će ovaj tjedan praktički kompletirati postavu koja bi trebala zaigrati u Osijeku na otvaranju sezone.


– Imali smo ponešto problema, Jurišić nam je bio odsutan zbog privatnih razloga, Đorđević je plaćao danak napornoj ljetnoj sezoni odbojke na pijesku, Janjanin je imao problema s leđima, Osojnak je izvrnuo skočni zglob… No, vjerujem da će se ovaj tjedan osposobiti kako bismo u subotu mogli zaigrati s najjačom postavom.