Superliga odbojkašica

Riječanke večeras kod Mladosti, ali misli su u polufinalu Kupa

Ivan Volarić

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Ono što je nama u fokusu, pa i u treningu, uzvratni je susret polufinala Kupa s Vukovarom. Mladost se tu negdje našla između toga ni kriva ni dužna. Fokus je na – Vukovar - tvrdi trener riječkih odbojkašica Igor Lovrinov.



RIJEKA Odbojkašice Rijeke današnjim gostovanjem kod Mladosti (18 sati) u Domu odbojke u Zagrebu otvaraju tjedan velikih ispita koje su pred njima istekom 2018. godine. Naime, Riječanke nakon ogleda s liderom Superlige očekuje u srijedu i uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske kod Vukovara, a »ludi tjedan« zaključit će u subotu, 15. prosinca, lokalni derbijem u Rijeci s tradicionalno neugodnim Porečankama.


– Posljednji puta kada smo igrali protiv Mladosti, nismo se baš proslavili. Teško možemo gore od toga, iako ne bih htio puno čarati jer možda i možemo… – prisjetio se trener Riječanki Igor Lovrinov posljednjeg susreta protiv Mladosti na Trsatu i poraza bez većeg otpora favoritkinjama. – Objektivno, ne možemo u toj utakmici puno toga očekivati. Ono što je nama u fokusu, pa i u treningu, uzvratni je susret polufinala Kupa s Vukovarom. Mladost se tu negdje našla između toga ni kriva ni dužna. Fokus je na – Vukovar.


Treninzi na Zametu


Riječanke posljednjih dana ne treniraju na svojem parketu na Trsatu, Dvoransko prvenstvo u malom nogometu izmjestilo ih je na na zametsku adresu. To nisu jedini problemi s kojima se moraju nositi u riječkim redovima.




– Ponekad pomislim kako smo na nekom dobrom tragu. Tu smo, borimo se za ulaz u finale Kupa, blizu smo…, a onda mi četiri djevojke kažu da ne mogu ići u Vukovar jer imaju obveze na fakultetu. I onda ja shvatim da smo daleko od onoga što bih ja htio i što bi trebalo biti. Jednostavno, za finalistu Kupa ne bi smjelo biti isprika da ne dođu na polufinalnu utakmicu u kompletnom sastavu. Nažalost, to je naša riječka realnost i naravno da onda malo splasne taj naš optimizam ili svojevrsna euforija. Opet, dugo nismo bili u finalu Kupa. Ove djevojke nikada nisu igrale finale. Znam što nose te utakmice i kako to izgleda. S druge strane ne mogu ih kriviti jer djevojke jednostavno imaju u određenom trenutku neke druge prioritete pored odbojke.


Realna slika


Riječanke su, za razliku od prvoga ovosezonskog ogleda s Mladosti, jače za povratnicu Ivanu Šćulac, ali i saznanje da u tom ogledu nisu pokazale svoje pravo lice.


– Naravno da to nije bila naša realna slika, ali u tom trenutku – jest! One su tada bile toliko bolje od nas koliko je to pokazao rezultat. Dogodio se takav dan u kojima je njima išlo sve od ruke, a nama nije. Treba izvući pouke od toga, ali iskreno ta utakmica mi je u drugom planu.


Rijeka i Vukovar su se susrele tri puta ove sezone. Dva trsatska ogleda ne slute da Riječanke čeka u uzvratu preveliko iskušenje, no onaj prvenstveni ogled u Vukovaru (2:3) je više nego dovoljno upozorenje da ništa nije gotovo bez obzira na glatkih 3:0 za domaće u prvoj utakmici polufinala.


– U prvom dijelu smo gore vrlo teško dobili 3:2. Imamo prednost koja nije tako velika kao što se možda čini. Moramo dobiti dva seta da prođemo. Prednost je vrlo osjetljiva i tu pušem na hladno. Što se prvenstvenih utakmica tiče, one neće ući u drugom dijelu sezone u istu skupinu razigravanja s nama i nije da im bodovi protiv nas nešto posebno znače. I Vukovarke, kao i mi, vide svoju priliku za plasman u finale – poručio je Lovrinov.