Superliga

Odbojkaši »Rijeke« slavili u Sisku opet nakon pet setova

Denis Frančišković

Snimio M. GRACIN

Snimio M. GRACIN



SISAK Utakmica 11. kola Superlige odbojkaša: Sisak – Rijeka 2:3 (20:25, 25:21, 14:25, 30:28, 10:15). Suci: Bingula i Babić Zagreb.


SISAK:Blažević, Basta, Vakufac, Tepavac, F. Jakšić, D. Jakšić, Jurić, Alihodžić, Pešut, Valić, Išek.


RIJEKA: Pavlović, Ličina, Jurišić, Martić, Osojnak, Čule, Đorđević, L. Lasić, Banko, D. Lasić, Janjanin, Smiljanić.




Odbojkaši »Rijeke« na oproštaju od godine slavili su Sisku kod istoimenog domaćina koji ih je prije nekoliko dana namučio u uzvratu polufinala Kupa. No, Riječani su i ovaj put, treći put od četiri međusobne utakmice, izvukli pobjedu u pet setova. Učvrstili su tako izabranici Velimira Liverića treću poziciju s kojom kreću u nastavak sezone sljedeće godine.


U Sisku ništa novo, dosta oscilacija, ali i dosta dobre igre te neshvatljivo izgubljen četvrti set (28:30) u kojem je momčad s Trsata vodila u nekoliko navrata po pet, šest poena.


– Kao da smo se pretplatili na tih pet setova. Ali je zato slađe dečkima poslije otići na pizzu ili miješano meso i pivu, ha, ha… – kaže zadovoljni trener Velimir Liverić i dodaje: – Pokazali smo da neshvatljivo gubimo neke poene, ali i kad dođe voda do grla stisnemo i odigramo kako treba. Siščane već znamo u dušu, već je pomalo postalo i dosadno igrati s njima. No, što je tu je. Slijedi zasluženi odmor jer ovo je jedna od najboljih naših sezona u posljednjih desetak godina.