Ništa od finala

Odbojkaši “Rijeke” poraženi u majstorici za finale, a susret je na kraju obilježila prilično neobična scena

Ivana Vaupotić

Ilustracija Roni Brmalj

Ilustracija Roni Brmalj

Igram odbojku već šesnaest godina i prošao sam sve, ali zadnje dvije utakmice ove polufinalne serije su nešto najljepše što sam doživio. Hvala našim navijačima na nevjerojatnoj podršci, rekao je Đorđević



Majstorica polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske donijela je poraz “Rijeke” u Domu odbojke Bojan Stranić i neobične scene na kraju utakmice. Naime, kada je Matija Sabljak postigao pobjednički poen za “Mladost”, riječki odbojkaši pohitali su jedan drugom u zagrljaj, a zatim su sa svojim brojnim navijačima proslavili sjajno odrađenu završnicu sezone u kojoj su pošteno namučili jačeg suparnika.


– Igram odbojku već šesnaest godina i prošao sam sve, ali zadnje dvije utakmice ove polufinalne serije su nešto najljepše što sam doživio. Hvala našim navijačima na nevjerojatnoj podršci, nadam se da će biti uz nas i ubuduće. Igrali smo dobro u prva dva seta, ali “Mladost” je istaknula kandidaturu za naslov prvaka, a na ruku su im išle i neke čudne sudačke odluke. Ipak, vjerujem da smo sada svima pokazali da ova “Rijeka” ima kvalitetu – rekao je Ivan Đorđević nakon utakmice.



ZAGREB – Dom odbojke Bojan Stranić. Suci: Bardić, Muha (obojica Osijek). Gledatelja: 200.




MLADOST PROENERGY: Kos (L), Sabljak 10, Nikačević, Hanžić (L), Bakonji, Sedlaček 18, Strahija 1, Vujović 3, Prlić 9, Marelić 5, Brčić, Dukić 5.


RIJEKA: Pavlović 2, Ličina 1, Jurišić 5, Osojnak 4, Krmpotić, Čule 4, Đorđević 6, L. Lasić 5, D. Lasić 4, Janjanin, Smiljanić (L), Jurčević (L).


Neforsirane greške: Mladost Proenergy 20, Rijeka 24.



Od prvog servisa moglo se vidjeti da su obje momčadi maksimalno spremne i motivirane za majstoricu. Zagrepčani su se na početku odmaknuli i cijelo vrijeme su držali dva-tri poena prednosti. Za razliku od prve utakmice u seriji, ovoga puta Marko Sedlaček nije bio jedini raspoloženi igrač u redovima “Mladosti”.


No, bilo je očigledno da “Rijeka” nema previše respekta za favoriziranog suparnika. Gosti su koistili svaku priliku koja im se pružila i uspjeli su stići do izjednačenja (16:16). Ipak, “Mladost” je ubrzo pobjegla na četiri poena prednosti (22:18), i tu je bio kraj priče o prvom setu.


Za nešto više Riječanima je nedostajao učinak kapetana Danijela Jurišića, koji je početkom drugog seta svoje mjesto na terenu prepustio Dragi Lasiću. Ta je zamjena donijela nešto veću rezultatsku izjednačenost, ali “Mladost” je i dalje bila momčad koja diktira tempo utakmice, s time da su gosti u nekoliko navrata imali velike prigovore na račun sudaca iz Osijeka.


U završnici druge dionice Jurišić se vratio na teren, no tada je već bilo kasno za riječke snove o iznenađenju. Sa dva osvojena seta, “Mladost” je preuzela sve u svoje ruke i stigla na korak do finala s imenjakom iz Kaštela. Riječani su pokušali zakomplicirati utakmicu, ali nisu mogli parirati raspoloženom Sedlačeku i ostatku društva s druge strane mreže.