Odbojkaško doigravanje

Odbojkaši Rijeke bez Luke Osojnaka traže iznenađenje u Kaštel Starom

Ivan Volarić

Davor Bogdanović (Rijeka)/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović (Rijeka)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Odbojkaši Rijeke danas od 19.30 sati gostuju u Kaštel Starom kod Mladosti RK. Riječane u prvom susretu polufinala doigravanja čeka suparnik s kojim je ekipa trenera Velimira Liverića tijekom ove sezone odigrala četiri napeta ogleda. Riječani su dvaput slavili na Trsatu (3:1), Kaštelanima su pripala oba ogleda pred svojim navijačima (3:0 i 3:2), jedan vrlo tijesno. Upravo na tom susretu u riječkim redovima gaje optimizam uoči večerašnjeg ogleda.


– Mislim da kod njih ima više straha i respekta od nas nego obrnuto. I to je naša prednost! Mi smo rasterećeni, željni nadigravanja i motivirani da pokušamo doći do finala, što bi bio veliki uspjeh – govori trener Riječana Velimir Liverić koji nikako ove sezone ne uspijeva izvesti na parketu svoje najjače igračke snage.


Prvo su bile problem ozljede i bolesti, pa neki odlasci, a sada su se umiješale i poslovne obveze. Neće ponovo biti Luke Osojnaka, jednog od glavnih riječkih pucača. Značajan izostanak za ekipu koja ionako muku muči s manjkom »centimetara na mreži«.




– Osojnak kao ni prije sedam dana, nažalost, nije uspio pronaći zamjenu za smjenu na poslu… Dobro je da se oslobodio za drugu i treću utakmicu. Ništa, moramo bez njega. Neovisno o tom izostanku naš cilj ostaje isti – idemo dobiti utakmicu – nastavio je Liverić.



Odbojkašice Rijeke CO danas gostuju kod odbojkašica Mladosti, koje u dosadašnjem dijelu sezone imaju stopostotan učinak, dobile su 22 od 22 odigrana susreta. U susretu što se igra u Domu odbojke Bojan Stranić i počinje u 19.30 sati, Riječanke žele ostaviti što bolji dojam. 


– Sve su cure super, dobro trenitraju, nema nikakvih problema – kaže trener Leo Barić, svjestan težine zadatka koji je pred njim i njegovim štićenicama. No, to ne znači da su Riječanke izgubile i prije polaska u Zagreb. (Z. H.)



Riječani su put Dalmacije krenuli dan ranije, na dan utakmice će odraditi i jedan trening, a sve to u nadi da mogu prirediti iznenađenje i onda u srijedu od 17 sati pred svojim navijačima krenuti po pobjedu vrijednu finala. Ta utakmica je u izravnom TV prijenosu.


– To bi bio idealan scenarij! Da dobijemo u Kašteli, a onda pred svojim navijačima na Trsatu dobijemo priliku za meč loptu. Međutim, imaju i oni svoje računice i kvalitetu, snažna su ekipa, vrijedna respekta… – poručio je trener Riječana.


Eventualna treća utakmica igrat će se za sedam dana u Kaštel Starom.