Europsko prvenstvo

Nakon odličnog polufinala odbojkaši Slovenije euforično najavljuju: “Sjajni smo i osvojit ćemo i zlato!”

Portal Novilist.hr

Reprezentacija Slovenije/Foto Facebook

Reprezentacija Slovenije/Foto Facebook

Jedan drugoga činimo boljima i uvijek si pomažemo međusobno. Prava smo momčad i radili smo i trenirali za ovo mjesec dana više od ostalih reprezentacija. Sada nam se to i isplatilo, a ova prepuna dvorana dovela nas je do finala - rekao je nakon pobjede slovenski odbojkaš Dejan Vinčić.



LJUBLJANA Slovenci moćno koračaju prema najsjajnijoj medalji odbojkaškog Europskog prvenstva. Na domaćem su terenu prvo u četvrtfinalu izbacili branitelje naslova Rusiju, a potom u polufinalu i aktualne svjetske prvake Poljsku. Mnogobrojna publika u Stožicama nosila je svoju ekipu u završnici do tijesne pobjede 3:1 (25-23, 24-26, 25-22, 25-23).


Nakon boljeg ulaska domaće momčadi u utakmicu, Poljaci su drugi set uspjeli uzeti s 26:24, ali im Slovenci u zadnja dva seta nisu dopustili preokret. Briljantni primač-pucač Tine Urnaut i servis pogreške Poljaka doveli su Sloveniju do nedjeljnog finala u Parizu. Polufinalnu utakmicu sudio je hrvatski sudac Milan Rajković kojemu je ovo bio već sedmi susret ovogodišnjeg Europskog prvenstva.


Nakon velike pobjede, odbojkaši Slovenije odlučili su ostati slaviti sa svojim navijačima. Emotivnim govorima i veselom pjesmom zahvalili su im na podršci koja ih je zasigurno pogurala u finale, a sada se nadaju da će i u Parizu imati veliku podršku.




– Jedan drugoga činimo boljima i uvijek si pomažemo međusobno. Prava smo momčad i radili smo i trenirali za ovo mjesec dana više od ostalih reprezentacija. Sada nam se to i isplatilo, a ova prepuna dvorana dovela nas je do finala, kao i naša želja, znanje i kvaliteta – rekao je nakon pobjede slovenski odbojkaš Dejan Vinčić dodavši da su sada pokazali svima koji su ih podcjenjivali kakva su oni zapravo ekipa. – Neka pišu i komentiraju sada. Sjajni smo i osvojit ćemo i zlato! – euforičan je bio Vinčić.


S druge strane, Poljaci nisu krili svoje razočarenje i želje za zlatom koje su imali prije odlaska na prvenstvo.


– Došli smo po zlato. Nemam pojma kada će se uopće održati utrka za treće mjesto. Potrebne su nam analize, nitko ne može biti zadovoljan ovim rezultatom. Nitko ne želi razgovarati o brončanoj medalji, ali svaka momčad jednom izgubi. To je dio toga. Slovenija je igrala bolje – razočarano je zaključio izbornik poljske reprezentacije Vital Heynen.


Slovenski odbojkaši su svjesni kako u Francuskoj neće imati toliku podršku kao u dosadašnjim utakmicama, ali su tijekom slavlja obećali kako će sve napraviti da donesu zlato u Sloveniju.


– Žao mi je što vjerojatno nećete moći svi doći u Pariz, ali bit ćete s nama i obećavam da ćemo učiniti sve da vam donesemo titulu – rekao je nakon utakmice iscrpljeni Klemen Čebulj, dok je kapetan Urnaut dodao da se nada najsjajnijoj medalji i ponovnom slavlju sa svojim navijačima.


Drugi polufinalni susret između Srbije i Francuske igra se ovoga petka od 21 sat u pariškoj Areni.