Odbojkaški derbi

MARKO LIČINA: Motiviraju nas najave iz Kaštele da će nas dobiti

Ivan Volarić

Marko Ličina (MOK Rijeka)/Foto Arhiva NL

Marko Ličina (MOK Rijeka)/Foto Arhiva NL

Motiviraju nas najave iz Kaštele da će nas dobiti Dobrim smo s njima, oni smatraju da su puno bolji i da će nas dobiti što nam daje dodatnu motivaciju – kaže 27-godišnji tehničar Riječana



RIJEKA Svaka priča u redovima odbojkaša Rijeke uoči današnjeg (17 sati) superligaškog derbija protiv trećeplasirane Mladost Ribola Kaštela na Trsatu mora početi od bolnog ispadanja u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, odnosno poraza od Centrometala u Nedelišći prošle srijede.


– Nikome nije bilo lako kada smo vraćali iz Nedelišća. Bili smo utučeni jer nitko od nas nije to očekivao. Oni su odigrali fenomenalnu utakmicu. Mislili smo da oni teško mogu ponoviti tako dobru igru kao iz one prvenstvene utakmice koju smo dobili 3:1 i u kojoj smo se izvukli svojom kvalitetom. Sada su se oni dizali u igri, a mi tonuli sve više i više. Njima je sve išlo, a nama baš ništa nije išlo iako smo bili favoriti… – pokušava Marko Ličina, tehničar Riječana objasniti što se dogodilo prošle srijede.


Tipične ovosezonske oscilacije u igri Riječana ovoga puta su stigle na naplatu.




– Slažem se da nije sve to do sada bilo kako treba, ali ipak imamo pet pobjeda u pet nastupa. Stalno mislimo da će doći još bolja igra, a nažalost dogodilo se suprotno i to baš u kupu gdje se igra na jednu utakmicu. Tko zna možda nas taj poraz prodrma i donese pozitivan impuls – nastavlja Ličina.



 Odbojkašice Rijeke u večernjem terminu (19.30) u Dvorani mladosti odrađuju utakmicu šestog kola protiv Marine Kaštele. Nakon što su u sadržajnoj utakmici slomile otpor gošći iz Kaštel Starog (3:1), Riječanke večeras ne bi smjele imati većih problema u srazu s mladim sastavom iz Kaštel Gomilice.


– Sve igračice su zdrave i spremne, povratnica Ivana Šćulac pomalo se vraća u igru, a naravno za pravu formu trebat će još vremena. Idemo po nove bodove, gošće su promijenile ekipu, odnosno jako je pomladile i poprilična su nepoznanica. Nismo pogledali niti jednu njihovu utakmicu, ali prema našim saznanjima to je jako, jako mlada ekipa – kaže Krešo Jurić, pomoćni trener ekipe koja drži treće mjesto nakon pobjeda nad Brdima, Enni Vukovarom, Porečom i Kaštela Cemexom te domaćeg poraza od Mladosti.


– Zadovoljni smo dosadašnjim dijelom prvenstva, Mladost je ipak iznad svih. Ima širok kadar, kvalitetne zamjene, praktički ne vidi se puno razlike između njihove prve i druge ekipe – dodaje Jurić. (D. F.)



Riječani derbi dočekuju s pozicije lidera.


– Bilo bi lijepo ostati i nakon ovoga derbija na prvom mjestu. Dobrim smo s njima, oni smatraju da su puno bolji i da će nas dobiti što nam daje dodatnu motivaciju. Prvenstvo nam je sada ostalo jedini cilj, idemo napraviti najviše što možemo – zaključio je 27-godišnji tehničar Riječana.