Prva liga odbojkašica

Kostrena i Drenova u susjedskom derbiju žele bodove koji vrijede dvostruko

Ivan Volarić



RIJEKA Odbojkašice Kostrene i Drenove večeras od 20.45 sati sastaju se u 12. prvoligaškom kolu, susjedskim derbijem zaključit će odbojkašku (seniorsku) godinu u Rijeci i okolici. Prvi ovosezonski derbi na Kozali završio je pobjedom gošći (1:3). Večerašnja utakmica ima svoju težinu jer nakon stanke će se odigrati još dva kola prvoga dijela prvenstva, a onda slijedi doigravanje. Posljednje četiri ekipe na ljestvici će u tu ligu prenijeti bodove iz međusobnih ogleda. Zbog toga bodovi iz večerašnjeg sudara vrijede – dvostruko.


– Nismo u posljednje vrijeme u nekoj osobitoj formi, malo su nas načele i viroze, ali vjerujem da ćemo stisnuti u ovoj zadnjoj utakmici kako bi se pobjedom oprostili od ove godine – govori Kristijan Tomić, trener Kostrenki. – Nakon toga slijedi odmor, malo ćemo otpustiti kočnice uoči priprema za drugi dio sezone i razigravanje. I iz tog razloga su nam bitni ovi bodovi. Osim toga ova utakmica nosi sobom i dozu prestiža. U susjedskom derbiju uvijek pobjeda vrijedi više od samih bodova.


Kostrenjanke imaju na kontu tri pobjede, jedna je ostvarena baš protiv Drenove. Igračice trenera Ilije Matića, osjetno podmlađena ekipa sastavljena uglavnom od kadetkinja, još čeka svoju prvu pobjedu ove sezone.




– Za razliku od one prve utakmice s Kostrenom mi smo sigurno puno iskusniji, napredovali smo kroz protekle utakmice i samim time će ovaj susret biti zanimljiv i atraktivniji. Dobro se poznajemo, znamo njihove mane, a i oni naše koje ćemo nastojati prikriti. Naravno da nam je želja uzeti bod ili sva tri – rekao je Matić.