Kup odbojkašice

IVANA ŠĆULAC: Finale Kupa nam je imperativ!

Denis Frančišković

Ivana Šćulac/Foto Arhiva NL

Ivana Šćulac/Foto Arhiva NL

Nisam igrala protiv Vukovarki, ali djevojke su mi prenijele da su dobra ekipa, dobro posložene. Znači nema opuštanja niti u jednom trenutku ni na jednoj poziciji – kaže povratnica Ivana Šćulac uoči večerašnjeg (19 sati) polufinala protiv Vukovarki na Trsatu



RIJEKA Odbojkašice »Rijeke« kraj godine privode igrajući na dva kolosijeka, na onom prvenstvenom u posljednjoj utakmici poražene su od »Olimpika« u derbiju (1:3), na onom Kupa Snježane Ušić večeras (19) na Trsatu u prvoj utakmici polufinala ugošćuju »Ennu Vukovar«.


Riječanke su dosad u prvenstvu zabilježile pet pobjeda, očekivani poraz stigao je od pomalo nedodirljive »Mladosti«, puno više očekivalo se na zagrebačkom gostovanju kod »Olimpika« kad su igračice Igora Lovrinova i Kreše Jurića čak i povele u setovima, ali i neočekivano stale pred 800 gledatelja.


– Ekipa je više-manje nepromijenjena, došla nam je samo Anja Žarković koja je super dodatak ekipi. Ona ima nekog prvoligaškog iskustva, donosi nam novu dinamiku, ali mi već pet, šest godina igramo neku našu odbojku – kaže Ivana Šćulac, povratnica iz Njemačke i najbolja igračica Riječanki koja je odigrala jednu kup utakmicu sa »Zadrom« i posljednje dvije prvenstvene. Na Trsatu su je očekivali s velikom željom, ipak Ivana daje sasvim drugu dimenziju riječkom prvoligašu, posebice u napadačkoj igri.




– Liga je nešto slabija nego prošle godine s obzirom da je »Marina Kaštela« potpuno pomladila ekipu, »Mladost« je najbolje pokrivena i dosta ih je teško pobijediti. Evo dogodio nam se taj debakl protiv »Olimpika«, pokazalo se da je sve moguće, iako mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih – dodaje Ivana.


Riječankama je Kup velika prilika, možda i da iznenade i dođu do trofeja što je u prvenstvenom maratonu puno zahtjevnije.


– Sad se fokusiramo na Kup i ulazak u finale. To nam je sada jako važno jer u Kupu je lakše iznenaditi na svježinu ili dobar dan. Finale nam je imperativ, a njemu nas najvjerojatnije čeka »Mladost«. U prvenstvu sigurno je važno biti među prve četiri ekipe i ući u doigravanje. Svakako težit ćemo drugom mjestu – kaže Šćulac koja nije igrala u prvoj prvenstvenoj utakmici protiv Vukovarki kad su Riječanke na gostovanju slavile 2:3.


– Nisam igrala protiv njih, ali djevojke su mi prenijele da su dobra ekipa, dobro posložene. Znači nema opuštanja niti u jednom trenutku ni na jednoj poziciji. A kad smo posložene, kad nam igraju krajevi, srednjaci i tehničari, niti jedna ekipa osim »Mladosti« nam ne bi trebala predstavljati problem. Treba biti koncentriran na igru, raditi i nastojati biti što bolji – zaključuje Šćulac.