Kvalifikacije za SP

Hrvatski odbojkaši se oprostili porazom

Hina



ZAGREB Hrvatski odbojkaši u posljednjem su nastupu na zagrebačkom turniru kvalifikacija za SP 2018. doživjeli četvrti poraz, a bolji od njih bili su reprezentativci Srbije sa 3-0 (25-23, 25-16, 25-21).


Srbija je bez izgubljenog seta izborila mjesto na Svjetskom prvenstvu kojem su sljedeće godine domaćini Italija i Bugarska.


Izabranici Ivana Rančića dobro su se nosili s najboljom reprezentacijom zagrebačke kvalifikacijske skupine u prvom setu, kad je odlično djelovao hrvatski blok. No, u nastavku su srbijanski reprezentativci postali ubojitiji pa je i razlika u kvaliteti došla više do izražaja.




Naša je reprezentacija natjecanje završila s jednom pobjedom, ostvarenom u prvom nastupu protiv Norveške, te sa četiri poraza (Švicarska 1-3, Bjelorusija 1-3, Danska 2-3, Srbija 0-3), što je bilo dovoljno za peto mjesto.


Srbija je s maksimalnih 15 bodova izborila mjesto na SP-u 2018, a za drugo mjesto i plasman u dodatne kvalifikacije reprezentacija Bjelorusije mora pobijediti Dansku u posljednjem dvoboju na turniru, kako bi preskočila Švicarsku.