Prvo ime ekipe

DAVOR BOGDANOVIĆ: Dobra smo klapa, možemo se nositi sa svima

Denis Frančišković

Davor Bogdanović/Foto M. GRACIN

Davor Bogdanović/Foto M. GRACIN

Ove sezone dobili smo pojačanje u Loziću i nadam se da ćemo napraviti korak više i ući u finale - kaže Osječanin u riječkoj ekipi 



RIJEKA Mrtva utrka na vrhu, tako bi se nakon sedmog kola Superlige odbojkaša, moglo u najkraćim crtama opisati stanje na ljestvici u kojoj Riječani drže drugo mjesto bodovno poravnati s vodećim Medicinarom Trnje i trećeplasiranom Mursom. Riječani su do šeste prvenstvene pobjede u derbiju sa Siskom došli na dojmljiv način. U početku je sve malo »štekalo«, ali kad se momčad razbudila djelovala je onako kakvu bi je ljubitelji riječke odbojke česšće željeli vidjeti. Predvođena kapetanom Lukom Lasićem ekipa je djelovala uigrano kao da je na okupu godinama, ali i izuzetno potentna. Raduje kvalitetan povratak Luke Osojnaka, ali i sve bolji Ivan Lozić. Marko Ličina pokazao je nekoliko majstorskih poteza iz svog repertoara, ali prvo ime derbija bio je svakako Davor Bogdanović. Osječanin na riječkoj adresi još je jednom prezentirao svoju znanu kvalitetu.


Osojnak dobitak


– Od početka do kraja mi smo bili ti koji su diktirali tempo. Dogode se i oscilacije, malo zašteka prijem, a i protivnik nešto dobro odigra. No, uzeli smo zasluženo sva tri boda bez nekih velikih muka i naprezanja – kaže Davor Bogdanović. – Djelujemo dosta moćno? Slažem se iako možemo još bolje. Tek nam se vratio Osojnak nakon što je izvrnuo skočni zglob tako da smo i s te strane bili malo oslabljeni. Zadovoljni smo, Luka je dobro odigrao, a dobro smo odigrali zapravo svi.


Bogdanović postaje sve važnija karika ove Rijeke, ono što se kaže »puca iz svih oružja«. Polivalentnost itekako potrebna riječkom sastavu.




– Dugo treniram odbojku i već sam dosta dugo u Prvoj ligi. Otac mi je bio trener tako da sam krenuo tim koracima u svijet odbojke, ali raduje me što smo dobra klapa, vučemo jedan drugoga. Sada sam ja iskočio, drugi put će to netko drugi – dodaje Davor koji je na Trsat došao prošle godine kada je Rijeka također igrala zapaženo što joj je u konačnici donijelo treće mjesto.


Zadovoljan u Rijeci


– Tu sam drugu sezonu i zadovoljan sam. Da nisam ne bih vjerojatno ostao u Rijeci. I prošle sezone smo imali dosta visoke ambicije. One nisu bile nametnute od strane kluba, već su nam se dogodile malo neočekivane stvari, otišao nam je kapetan pa smo se krpali. Završili smo na trećem mjestu. Ove sezone dobili smo pojačanje u Loziću na mjestu primača-pucača i nadam se da ćemo napraviti korak više i ući u finale. Ipak, idemo korak po korak i vidjet ćemo što će nam to donijeti – kaže Bogdanović čiju momčad do kraja godine čekaju dva gostovanja, lakše u Zadru i teže, poslastica za kraj godine, ono kod Medicinara Trnje. U međuvremenu na rasporedu su utakmice s Marsonijom i Rovinjom.


– Sad nas čekaju sve momčadi koje su ispod nas. Nadam se da se nećemo spotaknuti u tim utakmicama. U drugom dijelu Centrometalu moramo vratiti za taj jedini poraz, stvarno su nas iznenadili iako smo znali da je to teško gostovanje – analizira Bogdanović.


Zasad je sve u granicama želja, pravo je pitanje koliko može momčad u konkurenciji dviju Mladosti u završnici natjecanja.


– Ako smanjimo oscilacije, možemo se nositi sa svima – zaključuje Bogdanović.