LEN Kup

Vaterpolisti Primorja EB večeras protiv Marseillea otvaraju 2. krug kvalifikacija

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Najvažnije je da hladne glave uđemo u sve tri utakmice koje nam slijede, u susrete u kojima ćemo biti itekako motivirani - kaže Mislav Vrlić koji ozljedom Paparića seli na poziciju centra



RIJEKA Olimpijsko plivalište »Pierre Garsau« u Marseilleu od danas do nedjelje poprište je drugog kruga kvalifikacija za u LEN Kup, u kojem nastupaju vaterpolisti »Primorja Erste banke«. Marseille je bio često spominjan po golgeterskim podvizima naših nogometaša, Josipa Skoblara, koji je tamo osvojio europsku »Zlatnu kopačku«, te Alena Bokšića, koji se okitio naslovom klupskog prvaka Europe s »Olimpiqueom«. Iduća tri dana spominjat će ga riječki vaterpolski fanovi, iščekujući nastupe svojih ljubimaca.


Pred mladom riječkom posadom su teške vodene prepreke, prvo ambiciozni domaći »Marseille« u kojem igra hrvatski reprezentativac Ante Vukičević, napadač koji nosio kapicu primorjaša. Stasiti Mislav Vrlić i njegovi suigrači u subotu igraju s mađarskim »BVSC«-om, lani petoplasiranom momčadi našoh sjevernih susjeda, koja svakako figurira kao favorit. Niti posljednjeg dana turnira, u nedjeljnoj matineji pred vratarom Franom Čubranićem i suigračima neće nedostajati velikih izazova. Nasuprot im je kvalitetni crnogorski predstavnik, »Primorac« iz Kotora koji je svojevremeno baš na Kantridi postao europski prvak. Klub iz grada bogate vaterpolske tradicije i sada ima dobru momčad u kojoj je i Antonio Petrović, bek primoraša iz ere kada su ovi bili hrvatski prvaci.


Mislav Vrlić sve je važnija karika u lancu momčadi s Kantride. Budući da je zbog ozljede na duži rok izvan stroja prvi centar Lovro Paparić, »Vrli« je preuzeo centarsku ulogu u momčadi, koju inače u reprezentaciji ima njegov brat Josip.




– Pozicija centra mi je nova, ali moram naglasiti da sam na tom mjestu igrao još kao dječak u školi vaterpola, pa mi se nije bilo teško prilagoditi se. Svakako je u svemu tome od pomoći što je trener Igor Hinić bio jedan od najboljih centara na svijetu. Najvažnije je da hladne glave uđemo u sve tri utakmice koje nam slijede, u susrete u kojima ćemo biti itekako motivirani.


Riječani su, ohrabreni nastupima u prvom krugu kvalifikacija, kada su odličnim igrama na Kantridi potopili »Duisburg« i »Partizan«, te usprkos porazu pružili vrlo jak otpor mađarskom favoritu, »OSC«-u.


– Taj turnir u Rijeci bio je dobar ulazak u novu sezonu, prve dvije utakmice bili smo iznimno organizirani što se vidi po pobjedama. Odličan je to uvod u novu sezonu, a pred nama je novi turnir, utakmice će biti teške – kaže zapaženi mladi golman Fran Čubranić. – U Marseilleu idemo utakmicu po utakmicu. Moramo biti koncentrirani i disciplinirani što se tiče igre i pristupa utakmici s obzirom na tempo od tri utakmice dan za danom.



18.30: BVSC – Primorac


20:00: Marseille – Primorje EB