Ždrijeb LEN Kupa

Vaterpolisti Primorja EB u Marseilleu igraju protiv domaćina, BVSC-a i Primorca

Igor Duvnjak

Igor Hinić/R. BRMALJ

Igor Hinić/R. BRMALJ

Primorac i Marseille su pobjednici svojih skupina u prvom krugu kvalifikacija. BVSC je također dobra momčad – kaže Igor Hinić, trener Riječana



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke će u drugom krugu kvalifikacija za LEN Kup gostovati u Marseilleu, osim sa istoimenim domaćinom u toj skupini F, na rasporedu od 12. do 14. listopada igrat će još sa mađarskim BVSC-om iz Budimpešte i Primorcem iz Kotora. Nakon što su u prvom krugu na Kantridi izborili prolaz dvama uvjerljivim pobjedama sa njemačkim Duisburgom i beogradskim Partizanom i konačnim izborenim drugim mjestom u grupi, pred mladim riječkim »kapicama« sada su znatno teži ispiti. Svjestan je toga i trener Riječana Igor Hinić.


– Primorac i Marseille su pobjednici svojih skupina u prvom krugu kvalifikacija. BVSC je također dobra momčad – kaže kormilar Riječana o suparnicima njegove momčadi. – Primorac u kojem su bivši primorjaš Petrović te Crepulja još se dodatno pojačao. Na ono što je imao prošle sezone, angažirao je Ivankovića i Pavličevića iz Juga CO. Naš domaćin Marseille prošle sezone nije bio francuski prvak iako je najbolja ekipa u toj zemlji. Za njih igra naš reprezentativac Ante Vukičević, svojevremeno igrač Primorja EB. BVSC je pak ekipa slične snage kao što su to bili riječki gosti iz OSC–a. To dovoljno govori.


Riječka momčad ima pred sobom vrlo visoke prepreke, ugledne suparnike koji su favoriti.




– Čeka nas jako težak zadatak. To međutim nije bitno. Dobili smo naime još tri jake međunarodne utakmice, to je sve jako dobro za našu momčad. Sve to može biti samo pozitivna stvar za ove naše mlade dečke.


Mladi riječki vaterpolisti su proteklog vikenda na Kantridi vrlo ugodno iznenadili svoje vjerne navijače. Nadigrali su njemačke goste, potom uvjerljivo nadmašili Partizana da bi sa puno kvalitetnijim OSC–om prijetili više od dvije četvrtine, do kada su bili u vodstvu. Itekako je bitna činjenica da to ekipa ostvaruje bez prvog centra, ozlijeđenog Lovre Paparića. Igra primorjaša ima smisla, a bivši as Hinić ih vodi mirno, autoritativno i hladnokrvno u stilu nogometnog stratega Zinedinea Zidanea.


– Uglavnom sam zadovoljan s onim što smo prikazali. Dosta je stvari bilo dobro. Igra nam ima glavu i rep. Naravno, Mađari su pokazali koja je razlika u kvaliteti kada su promijenili pristup, ali je meni bilo drago da smo ih uopće doveli do toga da njihov trener mora zvati time – out. To je već za nas bio uspjeh. Utakmice sa Duisbuirom i Partizanom smo odlično odradili, u oba susreta smo fizički dominirali. Bilo je samo pitanje vremena kada će suparnici »puknuti«.


Primorje EB uglavnom ima dobar uvod u sezonu u čijem je nastavku pred kapetanom Dujom Perošem i društvom početak nadmetanja u A2 Regionalnoj ligi i kvalifikacijski turnir LEN Kupa.


– Dobar je ovo uvod u sezonu iako to sve važi do prvog slijedećeg rezultata. U početku lige imamo jako težak raspored, imamo i jako tešku skupinu u Marseilleu, osim toga to je jako dugačko putovanje. Prije i poslije nastupa u Francuskoj igramo sa možda najjačim momčadima lige, doma sa Radničkim iz Kragujevca te vani s Budvom. U Crnu Goru idemo odmah po povratku iz Marseillea, mora se ući u »tunel« sa putovanjima i umorom ali to je neizbježno – poručio je Igor Hinić.