SP Laser

Tonči Stipanović kao treći, a Filip Jurišić kao šesti u zlatnu skupinu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS



MELBOURNE  Tonči Stipanović je kao treći, a Filip Jurišić na šestom mjestu završio kvalifikacije Svjetskog prvenstva klase Laser u Melbourneu, te će se obojica do nedjelje boriti u Zlatnoj skupini 42 najbolja jedriličara svijeta u ovoj olimpijskoj klasi. 


Stipanović je u petom plovu imao šesti ulaz, a u šestoj regati je pobijedio što mu je donijelo treće mjesto s 12 negativnih bodova, iza Nijemca Philippa Buhla, koji s čak četiri pobjede i jednim drugim mjestom vodi sa samo šest bodova, dok je Francuz Jean Baptiste Bernaz drugi s 8 bodova. 


Filip Jurišić je sa šestim i trećim mjestom u zadnja dva kvalifikacijska plova s 18 negativnih bodova na visokom šestom mjestu. U zlatnu skupinu se jedva plasirao aktualni svjetski i olimpijski prvak Australac Tom Burton kao 27. s 44 boda, kao i legendarni, devetostruki svjetski prvak Brazilac Robert Scheidt, koji je 29. s 49 negativnih bodova. Dvostruki svjetski prvak Cipranin Pavlos Kontides, koji već dugi niz godina trenira u Splitu s našim jedriličarima, zauzima 15. mjesto. 




U finalnoj skupini predviđaju se ukupno šest plovova, a prvenstvo završava u nedjelju. 


– Tek od sutra kreće prava borba. Za sada sam zadovoljan, dobro jedrim uz pokoju malu grešku, ali ulazim u finale kao treći i samo treba tako nastaviti. Za sutra je najavljen nešto laganiji vjetar tako da će biti dosta težak dan, ali idem u borbu maksimalno motiviran –  rekao  je Tonči Stipanović.  


Jurišić je istaknuo da je u kvalifikacijama  odradio dobar posao sa ukupno šestim mjestom.


– Mogu kazati da sam zadovoljan. Čekaju nas još duga tri dana finalnih jedrenja u kojima će biti jako gusta borba. Osjećam se dobro i bez ikakvih očekivanja idem odjedriti do kraja najbolje što mogu –  kazao je  Jurišić.