Odlazak iz RSS-a

SPORT NA MARGINAMA Samir Barać odlazi jer više ne može pomoći osiromašenim klubovima

Igor Duvnjak

Samir Barać/Foto Arhiva NL

Samir Barać/Foto Arhiva NL

Već duže vremena traje alarmantno stanje u vrhunskom riječkom sportu, koji doslovno »diše na škrge«, a iz sadašnje perspektive se ne nazire neko povoljnije rješenje. Gospodarstvo ga ne može ili ne želi financirati, a kucanje na vrata Grada ne donosi riješenja koja priželjkuju u najistaknutijim riječkim klubovima. Novaca jednostavno nema, a bez novaca će se teško moći odvijati željena aktivnost u klubovima.



RIJEKA Samir Barać dat će ostavku na mjesto predsjednika Riječkog sportskog saveza, vijest je to koja kola kuloarima riječkog sporta. Za sada je riječ o neslužbenim pričama, ali one, kako stvari stoje vrlo lako mogu dobiti službenu potvrdu idućeg tjedna. Prema tim nagađanjima slavno trofejno ime riječkog sporta, olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak te klupski prvak Europe mogao bi idućeg tjedna sazvati sjednicu Upravnog odbora RSS-a te o svojim namjerama obavijestiti kolege s kojima je radio sve ovo vrijeme. Do tada ne želi uopće komentirati govorkanja koja su u tijeku, no nedvojbeno je u ovom slučaju po onoj »gdje ima dima ima i vatre«.


Samir Barać, ujedno i predsjednik vaterpolista »Primorja EB«, prema neslužbenim nagađanjima, zahvaliti će na funkciji koju je obavljao jer je prezauzet privatnim obavezama, širenjem posla u njegovoj privatnoj tvrtki. Druga je stvar što već duže vremena traje alarmantno stanje u vrhunskom riječkom sportu, koji doslovno »diše na škrge«, a iz sadašnje perspektive se ne nazire neko povoljnije rješenje. Gospodarstvo ga ne može ili ne želi financirati, a kucanje na vrata Grada ne donosi riješenja koja priželjkuju u najistaknutijim riječkim klubovima. Novaca jednostavno nema, a bez novaca će se teško moći odvijati željena aktivnost u klubovima.


Jedno je sigurno, ostane li Samir Barać na sadašnjoj funkciji, što je malo vjerojatno, odnosno dođe li potom uskoro na to mjesto neko drugo ime, u sadašnjoj situaciji niti jednome niti drugome ne treba nimalo zaviditi, naprotiv.