Konačno pobjede

Primorjaši pronašli sebe i zaredali pobjedama

Igor Duvnjak

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Kao što smo se dogovorili, ne smijemo ulaziti u neku euforiju, u navalu emocija, sa »dizanjima u nebesa«. Ponizno smo pristupili utakmici, s poštovanjem prema suparniku. Pronašli smo sebe i dali smo svoj maksimum - kaže Dario Rakovac nakon pobjede nad Vojvodinom



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« je svojim vjernim simpatizerima pružila zadovoljstvo druge uzastopne ligaške pobjede, ali je nove bodove začinila uzbuđenjima u utakmici koju je loše počela, ali ju je onda izvrsno nastavila. Gledatelji su samo mogli okretati glavom gledajući ka semaforu gdje je početkom druge četvrtine pisalo 5:1 za »Vojvodinu«. U tom razdoblju se punila mreža nemoćnog Frana Čubranića, dok njegovi suigrači u napadu nikako nisu nalazili rješenja.


Kako su, međutim, minute prolazile, počeo se dizati domaći val, koji je uskoro potopio goste, suparnika koji je jednostavno odjednom ostavljen bez rješenja u obrani i u napadu. Slovak Tkač, Australac Putt, Vrlić, kapetan Dario Rakovac i ostali aduti trenera Igora Hinića, dirigirani iskusnim Srđanom Aksentijevićem, ostvarili su veliki preokret, odmaglili su »Vojvodini« koja je tek u finišu ublažila poraz, bilo je 12:10 za Riječane.



 Poredak A-2 regionalne lige: Solaris i Radnički 12, Nais i Budva 9, Valjevo Gorenje 7, Primorje EB i Medveščak 6, Koper 4, Vojvodina i Zadar 3, Galeb i Cattaro bez bodova.





– Ušli smo u utakmicu spremni, puni energije i želje za dokazivanjem. Bez obzira što je bilo 1:5 nije nam nedostajalo želje i snage. Bez obzira na onaj rezultat, nanizali smo seriju 4:0 u drugoj četvrtini i ne bih rekao da smo imali većih problema – kaže Dario Rakovac, strijelac tri pogotka za primorjaše. – Susret smo mirno doveli kraju. Iza nas je bilo dva tjedna bez utakmica, pripremali smo se maksimalno za ovo te nisam vidio probleme za ostvarenje ove pobjede. Kao što smo se dogovorili, ne smijemo ulaziti u neku euforiju, u navalu emocija, sa »dizanjima u nebesa«. Ponizno smo pristupili utakmici, s poštovanjem prema suparniku. Pronašli smo sebe i dali smo svoj maksimum.


U idućem kolu »Primorje EB« gostuje u Nišu.


– Ne znam baš niške adute, posljednjih godina nismo igrali s njima. Mislim da smo favoriti, trebali bismo doći do pobjede iako smo gosti.