A-2 Regionalna liga

Nova pobjeda Primorja EB, Vojvodina potopljena na Kantridi

Igor Duvnjak

Dario Rakovac (Primorje EB)/R. BRMALJ

Dario Rakovac (Primorje EB)/R. BRMALJ



RIJEKA Utakmica 4. kola Regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste banka – Vojvodina 12:10 (1:4,4:1,5:2,3:3). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 200. Suci Copić (Šibenik), Begić (Zagreb).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko, Brubnjak, Putt 2, Kovačević, Blažić, Tkač 3, Rakovac 3, Petrić, Vrlić 3, Augusti, Aksentijević 1 (1), Milošević, Babić.


VOJVODINA: Filipović, Šiman, Arnuš, Abela, Tintor, Vasin 2, Prekogačić, Čatović, Ranđić 2, Tubić, Petković, Marić 2, Popović, Radulović 4.




Igrač više: Primorje EB 7 (3), Vojvodina 11 (8). Peterci: Primorje EB 1 (1), Vojvodina 0.


Vaterpolisti Primorja Erste banke su poslije pobjede nad Kopranima u domaćem bazenu to ponovili i protiv novosadske Vojvodine. Igračima trenera Igora Hinića je trebalo dugo za pokretanje te su gosti početkom druge četvrtine poveli 5:1. Nakon toga međutim Riječani su dominirali u obrani i u napadu, sustigli su i prestigli suparnike za pobjedu 12:10.


Gosti su u prvoj četvrtini u sva četiri navrata iskoristili igrača više za ostvarivanje znatne prednosti. U drugoj akciji strijelac je točnim lobom bio bivši primorjaš Marko Radulović, a kada su mu se svojim drugim golom pridružili Marko Vasin, pa onda i Miroslav Ranđić Vojvođani su otplivali prema drugoj četvrini s visokim vodstvom od čak 4:1. Radulović se ponovio odmah i početkom druge četvrtine te je ionako visok razmak povećao na čak 5:1 u gostujućoj seriji 4:0. Domaći navijači su tada dočekali itekako nužnu reakciju svojih ljubimaca. Prvo je izvana pogodio Mislav Vrlić, a onda je poslije obrane Frana Čubranića, Maroš Tkač realizirao kontranapad. Vrlića je uhvatio gušt šutirati, produžio je seriju svoje momčadi bombom izvana i bilo je 5:4 nešto više od dvije minute do velikog odmora. Ubrzo se repetirao i Tkač nakon ukradene lopte i kontranapada za izjednačenje 5:5, domaći su dali četiri gola u nepunih šest minuta. Slovački šuter je početkom treće četvrtine donio i prvo vodstvo svojoj momčadi daljinskim projektilom za 6:5 da bi Australac Timothy Putt je ionako dugometražnu seriju svoje ekipe produžio na čak 6:0 vrijednu vodstva 7:5. U igri je bila sve vidljivija nadmoć domaćih kapica, naglasio ju je i efektnim golom iz daljine kapetan Dario Rakovac za najveću prednost Riječana, 9:6. Kada se ponovio i u četvrtoj četvrtini za 11:7 bilo je jasno da bodovi ostaju na Kantridi.