Mladost, ludost...

Na Kantridi će se u skokovima u vodu natjecati i 84-godišnja Britanka!

David Čarapina

Idućih pet dana Kantrida će biti poprište natjecanja veterana/ S. DRECHSLER

Idućih pet dana Kantrida će biti poprište natjecanja veterana/ S. DRECHSLER

Otvaranje Mastera u skokovima u vodu zakazano je u 14 sati poslije kojeg će se veterani nadmetati na trometarskoj i jednometarskoj dasci.



RIJEKA Od ovoga utorka do subote u organizaciji Kluba skokova u vodu Primorje 2010 te Riječkog sportskog saveza održat će se prvo Master prvenstvo na Bazenima Kantrida. Premijerno izdanje međunarodnog prvenstva u skokovima u vodu na konferenciji za novinare u Ri infu najavili predsjednica Primorja 2010 Dorotea Pešić Bukovac, glavni tajnik RSS-a Slaviša Bradić, predsjednik Britanske skakačke federacije Jim McNally, predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu Arno Login, te trener Primorja 2010 Andrija Crnić.


– Bit Mastera je širenje ideje o zdravome životu te davanje prilike veteranima da se nastave baviti sportom jer je dokazana spona aktivnog i dugog života. Meni je stvarno drago što će se Master održati u Rijeci, a on bi prema zadnjim brojkama trebao biti najveći dosad – kazao je aktualni europski i svjetski Master prvak u kategoriji od 65-69 godina Jim McNally.


Na riječkom Masteru u skokovima u vodu trebalo bi nastupiti 120 natjecatelja iz 15 zemalja, a najveće ekspedicije šalju Rusija, Litva i Švedska. Skakači i skakačice su podijeljeni prema dobnim kategorijama. Najmlađi natjecatelji natjecat će se tako u kategoriji od 25-29 godina, dok će najstariji sudionici riječkoga natjecanja biti u kategoriji od 80-84 godine. Najstarija natjecateljica dolazi iz Velike Britanije, a ima 84 godine. Sveukupno ima 12 dobnih kategorija.




Otvaranje Mastera u skokovima u vodu zakazano je u 14 sati na Kantridi poslije kojeg će se veterani nadmetati na trometarskoj i jednometarskoj dasci.