Lakše se diše

MISLAV VRLIĆ: Sada je važno dobiti Vojvodinu

Igor Duvnjak

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Mislav Vrlić/Foto Arhiva NL

Vratili smo se nakon pet poraza – konstatirao je Mislav Vrlić, golgeter vaterpolista Primorja EB u ogledu s Koperom



RIJEKA Veron Načinović, velika nada riječkog i hrvatskog rukometa, svjedočio je na Kantridi prvoj ligaškoj pobjedi vaterpolista »Primorja Erste banke« ove sezone, Riječani su nakon dva poraza na startu prvenstva i tri poraza u Europi dočekali pobjedu, potopivši »Koper« čak 18:7.


– Vratili smo se nakon pet poraza – konstatirao je Mislav Vrlić, koji je u vatrometu pogodaka bio golgeter svoje momčadi sa četiri gola. – Dobro je što nam je sada došao suparnik koji nije na našoj razini kako bismo se vratili na put pobjeda. Utakmica nije bila toliko zahtjevna, odigrali smo koliko smo trebali. Ono što smo tijekom tjedna uvježbavali na treningu, prenijeli smo na utakmicu. Dobro smo pokrili njihovog najubojitijeg igrača.


Na trenutke se stjecao dojam da bi domaćini pobijedili i da su »plivali leđno«, međutim, primorjaši su s oprezom očekivali utakmicu sa slovenskim gostima. Na kraju su pljeskali njihovi navijači, dok bučna skupina simpatizera gostiju nije dočekala iznenađenje u Rijeci.




– Ozbiljno smo pristupili utakmici. Teško je nekoga shvatiti olako nakon pet izgubljenih utakmica zaredom, čak i Koprane. Mi smo mlada ekipa i u svaku utakmicu moramo ući s respektom prema suparniku. Moramo se dokazivati iz utakmice u utakmicu.


Mislav Vrlić bio je tema komentara kod poraza od »Radničkog«, kada je u finišu isprovociran udario suparnika i isključen je do kraja utakmice, a njegova je ekipa potonula u poraz. Zaigrao je sada nakon odrađene kazne.


– I meni je to teško bilo objasniti. Dva dana sam razmišljao, nisam ni spavao. Vjerovatno bih od stotinu takvih situacija samo jednom ovako postupio – kaže jedan od aduta primorjaša. – Dogodio se taj trenutak slabosti, možda i kao posljedica mog neigranja od godinu dana. Bilo je, da se više ne ponovi.


Vrlić i suigrači sada imaju malo odmora nakon napornog ritma utakmica, poslije gostovanja u Marseilleu, domaće utakmice s »Radničkim«, putovanja u Budvu i ovog posljednjeg susreta. Do domaćeg duela sa »Vojvodinom« proći će nešto manje od dva tjedna.


– Važno nam je dobiti sada »Vojvodinu«. Igramo doma, sustav natjecanja je takav da je svaki bod bitan. Te bodove s Vojvođanima ovdje ne smijemo nikako izgubiti.