Legendarni centar

Iznenada preminuo Renato Vrbičić, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista

Hina

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL



Rano jutros u svom domu u Šibeniku iznenada je u 48. godini preminuo jedan od najboljih hrvatskih vaterpolskih centara, reprezentativac i olimpijac Renato Vrbičić.


Vrbičić je rođen 21. studenog 1970. u Šibeniku i bio je igračka legenda tri kluba – Solarisa, splitskog Jadrana i zagrebačke Mladosti – te stožerni igrač hrvatske vaterpolske vrste koja je 1996. u Atlanti na Olimpijskim igrama osvojila srebro, prvu veliku medalju hrvatskog vaterpola. U to je doba Vrbičić bio neizostavan dio udarne sedmorke budući da je bio prvi sidraš Barakuda.


Nakon matičnog Solarisa, igrao je u dva hrvatska kluba s kojima je osvojio sve europske trofeje. Štoviše, neke i više od jednom. Tako je 1991. i 1992. pod kapicom Jadrana iz Splita osvojio tadašnji Kup prvaka Europe ili današnju Ligu prvaka, da bi kasnije pod kapicom Mladosti osvojio Kup pobjednika kupova 1999. odnosno Kup LEN 2001. Trostruki je prvak Hrvatske, s Mladosti 1997, 1999. i 2002, te osvajač Hrvatskog kupa sa Žapcima 1998. i 1999.




Pred kraj igračke karijere, otišavši iz zagrebačke Mladosti 2003., dvije je sezone igrao u Italiji (Catania i Civitavecchia), da bi posljednju sezonu, 2004./05., odigrao u svom Šibeniku.


Po okončanju igračke karijere počeo je raditi kao trener, prvo s mlađim uzrastima u Šibeniku/Solarisu u kojem je 2015. preuzeo palicu trenera prve momčadi.


Prošle je godine kao pomoćni trener u stožeru hrvatske vrste do 20 godina sukreirao srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvo tog uzrasta u Beogradu.


Mjesto i datum pokopa Renara Vrbičića bit će naknadno obznanjeni.