Ozljeda

Hrvatski vaterpolo reprezentativac Xavi Garcia slomio šaku u utakmici protiv Nizozemske

Hina



Hrvatski vaterpolo reprezentativac Xavi Garcia slomio je šaku u utakmici Svjetske lige protiv Nizozemske, objavio je na svojim stranicama VK Jug CO.


Utakmica se igrala u utorak 10. siječnja u Eindhovenu, a u jednom kontaktu s protivničkim igračem Garcia je zadobio ozljedu za koju je naknadnim pregledom ustanovljeno da je prijelom šake.


”Prema meni dostupnim informacijama, a po rengenskim snimkama koje sam dobio iz bolnice u Eindhovenu, posve je izvjesno da se radi o prijelomu šake koji će biti stabiliziran operacijski, što se planira napraviti odmah po Xavijevom povratku u Dubrovnik”, rekao je klupski liječnik Marko Margaritoni.Trener Juga Vjekoslav Kobešćak rekao je kako Garcia na ovu utakmicu nije trebao niti ići.

”Na žalost ovo je već treći put u manje od godine dana da nam se igrači iz reprezentacije vraćaju ozljeđeni. Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići. Kod starijih igrača treba dozirati nastupe kako u klubu tako i u reprezentaciji. Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu, ali nadamo se njegovom što bržem oporavku i povratku u bazen. Nakon bolesti Pava Markovića ovo je već drugi igrač koji će biti van stroja na duži period i nadam se da je tu nedaćama kraj i da ćemo do kraja sezone biti zdravi i u punom sastavu”, rekao je Kobešćak.




Inače, hrvatska vaterpolo reprezentacija u 3. kolo Svjetske lige pobijedila je u Eindhovenu Nizozemsku rezultatom 18-7.