Dobra igra za publiku

Četvrtfinale play-offa: »Primorje EB« domaćin »Jadranu u PH-u

Igor Duvnjak

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



Prvi kupači se bezbrižno sunčaju na plažama Kantride, oni hrabriji ulaze u more, a na obližnjem bazenu vaterpolisti »Primorja Erste banke« razmišljaju kako što bolje okončati sezonu. Novo, mlado rukovodstvo, trenerski debitant Igor Hinić, nekadašnji as svjetskog kalibra, i njegovi igrači, među kojima je ovo većini prva seniorska sezona, u četvrtfinalu play-offa hrvatskoga prvenstva večaras dočekuju splitski »Jadran« (19.30 sati). Uz člana uprave, nekadašnjeg zapaženog igrača, Davida Burburana te Hinića, pred novinare su na bazenu na Kantridi izašli slovački napadač Maroš Tkač i potencijalni reprezentativac, centar Lovro Paparić. Mlada riječka momčad ispala je iz Prve u Drugu Regionalnu ligu, četvrtfinale hrvatskoga prvenstva igra se na dvije pobjede, a uzvrat protiv »Jadrana« na rasporedu je iduće srijede u Splitu. Pobjednik četvtfinala će u nastavku razigravanja igrati s pobjednikom susreta »Mladost« – »Medveščak«, a poraženi s poraženim iz te utakmice.


– Ispali smo iz prvog razreda Regionalne lige, ali smo na početku sezone znali čemu idemo ususret. Zadovoljni smo radom stručnog stožera iza kojega klub itekako stoji i posvećenosti igrača treningu i utakmicama – rekao je David Burburan.


Večerašnji splitski gosti koje vodi Ivan Asić, trener »primorjaša« iz šampionskih sezona kluba s Kantride, favoriti su protiv mlade riječke momčadi koja će dati sve od sebe, nastojeći se pokazati u što boljem svjetlu.




– Jasno da ćemo dati sve od sebe, nastojat ćemo ući u igru vruća srca i hladne glave – kazao je Igor Hinić. – Naravno da je splitski »Jadran« dobra momčad. Imali su problema s ozljedama kao i mi, sada su se kompletirali. Imaju tri reprezentativca, nekadašnje naše igrače Krapića i Šetku te Marinića-Kragića. Klub su velikih ambicija. Naša je zadaća pružiti što bolju igru kako bi publika zadovoljna otišla s bazena.


Njegovi igrači su itekako motivirani, željni pružanja što jačeg otpora gostujućim favoritima.


– Ući ćemo maksimalno motivirani u ovu utakmicu. Iza nas je duga pauza, dosta smo se spremali za ove duele. Želimo prikazati dobru igru za publiku. Vjerujem da će doći puno ljudi i da će zadovoljni otići s utakmice – rekao je Maroš Tkač na kojega se nadovezao centar Lovro Paparić.


– Gosti su definitivno favoriti, ali to neće utjecati na naš ulazak u utakmicu – poručio je Lovro Paparić. – Dat ćemo svi sve od sebe i nastojati odigrati što bolje.