Davis Cup

Škugoru otvaranje: Danas počinje Davis Cup dvoboj Hrvatske i Španjolske

Hina

TREBAJU PODRŠKU S TRIBINA – Marin Draganja, Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić i Željko Krajan / D. JAVOROVIĆ/PIXSELL

TREBAJU PODRŠKU S TRIBINA – Marin Draganja, Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić i Željko Krajan / D. JAVOROVIĆ/PIXSELL

Ovo je puno veća odgovornost u odnosu na onu od prošle godine. Spreman sam, želim to pokazati na terenu – kaže Franko Škugor koji će se sastati s Pablom Carrenom Bustom



 Franko Škugor i Pablo Carreno Busta otvorit će danas u 15 sati dvoboj prvoga kola svjetske skupine Davis Cupa u osječkoj dvorani Gradski vrt, gdje će Hrvatska biti domaćin Španjolskoj. U drugom pojedinačnom meču Ante Pavić suprotstavit će se Robertu Bautisti Agutu, odlučeno je ždrijebom održanim u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.


Za subotnji dvoboj parova (16 sati) hrvatski izbornik Željko Krajan nominirao je Nikolu Mektića i Marina Draganju, dok se španjolska izbornica Conchita Martinez odlučila za prošlogodišnje pobjednike Roland Garrosa, prezimenjake Feliciana i Marca Lopeza.


Bit će ovo drugi dvoboj hrvatskih i španjolskih tenisača. Prvi su odigrali 2003. godine u Valenciji, gdje je Španjolska slavila 5:0. Španjolci u osječkom dvoboju figuriraju kao izraziti favoriti s obzirom na činjenicu da u hrvatskoj reprezentaciji nema trojice najboljih igrača iz prethodnih sezona, Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga.




– Škugor nam je natuknuo da bi radije igrao drugi, ali tu se ništa ne može promijeniti. Znali smo tko će igrati i Španjolci su na papiru definitivno favoriti. No, znamo kakva iznenađenja i preokrete donosi Davis Cup, tako da se moramo nadati i vjerovati da će se to dogoditi i nama. Bitno je da od prvoga poena publika bude iza naših igrača, trebat će nam ta podrška s tribina – rekao je izbornik Željko Krajan.


Ante Pavić je izjavio da hrvatski tenisači, bez obzira što su u pojedinačnoj konkurenciji plasirani lošije od dvjestotog mjesta, »nisu pali s Marsa«, odnosno da imaju iskustva u mečevima s dobro rangiranim tenisačima.


– Pavić je to rekao zato što je već igrao protiv tenisača koji su kalibra njegovog današnjeg suparnika. Zna što može očekivati i dobro je to rekao. Zna što treba napraviti da bi došao u situaciju da može pobijediti – kazao je Krajan. Franku Škugoru će ovo biti četvrti susret u Davis Cupu, ali će prvi put imati status prvog igrača.


– Ovo je puno veća odgovornost u odnosu na onu od prošle godine. Spreman sam, želim to pokazati na terenu, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Carrena Bustu dosta dobro poznajem, često smo bili zajedno na challengerima. On se prošle godine probio dosta visoko, a znam sve njegove mane i prednosti. Vrlo je solidan igrač na svim pozicijama. Ovisit će puno o meni i razini igre. Ako bude visoka, onda ću sigurno imati šansu – rekao je Škugor. (Hina)