Kakav tjedan

Sjajni Borna Čorić za finale Indian Wellsa igrat će protiv velikog Federera

Hina

Borna Čorić, Foto: REUTERS

Borna Čorić, Foto: REUTERS

U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Federer je nadigrao Ćorića sa 6-2, 6-1 u polufinalu turnira u Dubaiju prije tri godine.



Nakon što je u četvrtfinalu preokretom došao do pobjede 2-6, 6-4, 7-6 (3) nad 9. tenisačem svijeta Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, 21-godišnjeg hrvatskog Davis Cup reprezentativca Bornu Ćorića čeka dvoboj za finale protiv prvog tenisača svijeta Rogera Federera koji je do polufinala stigao svladavši Korejca Hyeona Chunga sa 7-5, 6-1.


Ćorić je u meču protiv Andersona još jednom pokazao svoj borbeni duh i s dva preokreta stigao do velike pobjede. Borna se prvo oporavio od uvjerljivog gubitka prvog seta, a potom je u odlučujućem setu nadoknadio ‘break’ zaostatka (2-4) te u ‘tie-breaku’ slomio otpor Južnoafrikanca za svoj najbolji rezultat na turnirima iz Masters 1000 serije. Bornin dosadašnji najbolji domet bilo je četvrtfinale na prošlogodišnjem turniru u Madridu i u Cincinnatiju 2016. godine, kad je zbog ozljede koljena morao predati četvrtfinalni dvoboj kasnijem pobjedniku Marinu Čiliću.


Ćorić je tako postao prvi hrvatski tenisač koji se u posljednjih osam godina probio do polufinala prvog turnira Masters 1000 serije u sezoni. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je njegov današnji menadžer i trener njegovog sljedećeg suparnika Ivan Ljubičić, koji je 2010. godine u Indian Wellsu osvojio najveći pojedinačni naslov u karijeri.




Bornu u polufinalu čeka peterostruki pobjednik ovog turnira i branitelj prošlogodišnjeg naslova, Švicarac Roger Federer, koji je pobjedom nad 21-godišnjim Korejcem Hyeonom Chungom osigurao još najmanje dva tjedna boravka na vrhu ATP ljestvice.


U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Federer je nadigrao Ćorića sa 6-2, 6-1 u polufinalu turnira u Dubaiju prije tri godine.


Ćorić i Federer će polufinalni dvoboj igrati u subotu, a u petak ćemo doznati i drugi polufinalni par, kad će u Indian Wellsu biti odigrana i preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Argentinac Juan Martin del Potro i Nijemac Philipp Kohlschreiber te Amerikanac Sam Querrey i Kanađanin Miloš Raonić.


ATP Indian Wells – četvrtfinaleRoger Federer (Švi/1) – Hyeon Chung (J. Kor/23) 7-5, 6-1BORNA ĆORIĆ (HRV) – Kevin Anderson (JAR/7) 2-6, 6-4, 7-6 (3)