Australian Open

Petero Hrvata u glavnom turniru, vraćaju se Serena Williams i Andy Murray

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS



MELBOURNE Petra Martić i Donna Vekić u konkurenciji tenisačica te Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović u konkurenciji tenisača izborili su pravo izravnog ulaska u glavni ždrijeb prvog Grand Slam turnira u sezoni Australian Opena, koji će se na terenima Melbourne Parka igrati od 14. do 27. siječnja sljedeće godine.


Među 104 tenisača je 101 najbolji s aktualne pojedinačne ATP ljestvice, a još trojica su ušla koristeći zaštićeni renking; radi se o peterostrukom finalistu Australian Opena, nekadašnjem svjetskom broju 1 Britancu Andyju Murrayju, Srbinu Janku Tipsareviću i Belgijcu Steveu Darcisu.


Kod tenisačica su ušle 102 najbolje s aktualne pojedinačne WTA ljestvice. Tri tenisačice također koriste zaštićeni renking, a to su Švicarka Timea Bacsinszky, Njemica Laura Siegemund i Amerikanka Bethanie Mattek Sands, dok među prijavljenima nema Poljakinje Agnieszke Radwanske koja je nedavno obznanila završetak profesionalne igračke karijere.




U Melbourne Park bi se nakon trebala vratiti sedmerostruka pobjednica Australian Opena 37-godišnja Serena Williams, koja je 2017. godine, u drugom mjesecu trudnoće, upravo u Australiji osvojila posljednji od svoja 23 pojedinačna Grand Slam naslova.