ATP finale

PRVA POBJEDA Marin Čilić svladao Johna Isnera i ostao u igri za plasman u londonski polufinale

P. N.

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Čiliću za prolaz u završnicu turnira u petak treba pobjeda nad Đokovićem, ali ne ovisi sam o sebi budući da je u prvom kolu izgubio od Zvereva pa je moguće da će odlučivati set razlika



LONDON  Nakon dva sata i 14 minuta igre Marin Čilić svladao je Amerikanca Johna Isnera 6:7, 6:3 i 6:4, te tako ostvario prvu pobjedu na završnom Mastersu u Londonu. Čilić je do pobjede koja ga je ostavila u igri za plasman u polufinale došao preokretom nakon što je američkom tenisaču pripao prvi set nakon bolje odigranog tie breaka u kojem je hrvatski tenisač osvojio samo dva poena. Čilić je u drugom setu u prvom redu počeo puno kvalitetnije vraćati Isnerove servise te su vrlo brzo stvari počele lijegati na svoje mjesto. Posebno u trećem setu gdje Čilić vrlo brzo došao do breaka, a onda bez većih problema došao do pobjede.


Čilića u petak čeka susret protiv najboljeg tenisača Novaka Đokovića, treba mu pobjeda za prolazak dalje, ali ne odlučuje sam o sebi budući da je u prvom kolu izgubio od Alexandera Zvereva pa može odlučivati set razlika. Dobra vijest je da je Đoković već osigurao plasman u subotnji polufinale pa će u petak možda igrati s određenom zadrškom kako bi sačuvao nešto snage za završnicu turnira.