Australian Open

Marin Čilić i Petar Martić u 3. kolu Australian Opena

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS



MELBOURNE Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open nakon što je sa 7-5, 6-7, 6-4, 6-4 pobijedio Amerikanca MacKenziea McDonalda.  Čilić je u ponedjeljak za dva sata i tri minute svladao Australca Bernarda Tomića sa 6-2, 6-4, 7-6 (3) u prvom kolu Australian Opena. U trećem kolu najboljeg hrvatskog tenisača čeka Španjolac Fernando Verdasco, 28. tenisač svijeta, s kojim je do sada igrao 14 puta i devet puta slavio.


I hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open nakon što je sa 6-4 i 7-5 pobijedila Čehinju Marketu Vondroušovu. Petra Martić je u 1. kolu Australian Opena nadigrala Britanku Heather Watson sa 6-1, 6-2.


U trećem kolu Martić će igrati protiv pete nositeljice Amerikanke Sloane Stephens s kojom je do sada igrala jednom i izgubila.




Nastup na Australian Openu je završen za Donnu Vekić (WTA-29.) od koje je sa 6-4, 4-6, 6-1 bolja bila domaća tenisačica, 240. na WTA ljestvici, Kimberly Birrell. U meču koji je trajao gotovo dva sata, Vekić je svoj servis izgubila pet puta a Australki ga je uzela tri puta, Vekić je servirala 12 aseva, a suparnica sedam, no hrvatska je tenisačica napravila 40 neprisiljenih pogrešaka, a Birrell 37.