WTA Brisbane

Donna Vekić izgubila od Pliškove i ostala bez finala Brisbanea

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS



BRISBANE Hrvatska tenisačica, 22-godišnja Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Brisbaneu, bolja od nje je u polufinalu bila Čehinja Karolina Pliškova sa 6-3, 6-4 nakon sat i 20 minuta igre. Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Pliškove i treća uzastopna pobjeda češke igračice.


Vekić je odlično započela dvoboj protiv bivše prve igračice svijeta, povela je sa 2-1 i imala 40-30 na svom servisu, no tada je promašila smeč kojim bi potvrdila »break«, a potom i izgubila prednost oduzetog servisa. Pliškova je osvojila i sljedeća treći gema te stigla no nedostižne prednosti od 5-2 u prvom setu.


Kada je Vekić dvostrukom servis pogreškom izgubila servis u petoj igri drugog seta činilo se kako će Pliškova lako do pobjede, no naša se igračica nije predala, u sljedećem je gemu vratila »break« zaostatka. Nažalost, uslijedio je još jedan slabiji gem na vlastitom početnom udarcu pa je Pliškova stigla do nove prednosti. Kod zaostatka 3-5 Vekić je spasila tri meč-lopte Pliškove i prisilila Čehinju da servira za pobjedu. I u posljednjem gemu bilo je velike borbe, Vekić je imala dvije »break-lopte«, ali oba je puta Pliškova pogodila odlične »winnere« i na kraju pogreškom Vekić realizirala šest meč-loptu.




Vekić je tako ostala na šest nastupa u finalima na WTA Touru, dosada je osvojila dva naslova, u Kuala Lumpuru 2014. i Nottinghamu 2017., a posljednji nastup u završnici imala je lani u Washingtonu.


U finalu će Pliškova igrati protiv Ukrajinke Lesje Curenko koja je u prvom polufinalu nadigrala Japanki Naomi Osaku sa 6-2, 6-4.