Tenis

Ćorić u 3. kolu Australian Opena, Karloviću s Nishikorijem nije pomoglo ni 59 aseva

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtak u treće kolo Australian Opena, dok je Ivo Karlović završio nastup na prvom grand slam turniru sezone u drugom kolu gdje je od njega nakon gotovo četiri sata igre bolji bio osmi nositelj Japanac Kei Nishikori


Borna Ćorić je plasman u treće kolo Australian Opena osigurao relativno lako, nakon dva sata i 16 minuta slavio je sa 6-4, 6-3, 6-4 protiv mađarskog tenisača Marton Fuscovicsa, 38. na ATP ljestvici.


Ćorić je za pobjedu servirao 13 aseva, spasio je četiri od pet break lopti a suparniku je uzeo četiri servisa. Hrvatski je tenisač osvojio ukupno 98 poena, a Mađar 79.




Ovo je bio prvi međusobni ogled Ćorića i Fusvovicsa, a hrvatskog tenisača u trećem kolu čeka srpski tenisač Filip Krajinović, 93. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao ni jednom.


Ivo Karlović, sa 39 godina najstariji igrač u drugom kolu Australian Opena od 1978., poražen je od Japanca Keija Nishikorija, koji je bio bolji sa 6-3, 7-6(6), 5-7, 5-7, 7-6(7) poslije tri sata i 52 minute igre.


U prvom setu Nishikori, osmi nositelj, jednom je uzeo servis Karloviću za vodstvo od 3-5 i tu je prednost sačuvao do kraja seta. I drugi set dobija japanski tenisač, ovaj put nešto teže, kroz tie break Nakon toga Karlović dobija sljedeća dva i izjednačuje na 2-2 u setovima. U petom vrlo izjednačenom setu kod 4-4 Karlović ima tri break lopte koje bi mu, da ih je iskoristio, pružile priliku da servira za meč. No to se nije dogodilo.


Karlović, u meču je servirao 59 aseva, a Nishikori samo devet, no hrvatski je tenisač napravio 43 neprisiljene pogreške, a Japanac 17. Hrvatski je tenisač suparniku uzeo servis dva puta, a svoje je izgubio jednom, ali je Nishikori realizirao ukupno 166 poena, a hrvatski tenisač 161.


Ovo je bio njihov šesti međusobni ogled i četvrta pobjeda Japanca.


Plasman u treće kolo Australian Opena su dan ranije od hrvatskih tenisač izborili i Marin Čilić i Petra Martić.