ATP Madrid

Borna Ćorić uvjerljivo porazio Pabla Carreno-Bustu

Hina

Reuters

Reuters

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić (ATP – 35.) s uvjerljivih je 6-4, 6-2 pobijedio 11. tenisača svijeta Španjolca Pabla Carreno-Bustu u 1. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu nakon 81 minute igre i izborio nastup u 2. kolu u kojem ga čeka Nijemac Jan-Lennard Struff



MADRID Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić (ATP – 35.) s uvjerljivih je 6-4, 6-2 pobijedio 11. tenisača svijeta Španjolca Pabla Carreno-Bustu u 1. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu nakon 81 minute igre i izborio nastup u 2. kolu u kojem ga čeka Nijemac Jan-Lennard Struff.  


Ćorić je već u prvom gemu stvorio prve dvije prilike za ‘break’, ali se Španjolac uspio izvući. Puno bolju igru u prvom setu naš je 21-godišnji tenisač okrunio u devetom gemu, kad je za prvi ‘break’ u meču iskoristio sedmu priliku za oduzimanje servisa. Ćorić je bez izgubljenog poena potvrdio ‘break’ i osvojio prvi set, u kojem je na početnom udarcu izgubio svega četiri poena.


Zagrepčanin je na najbolji način otvorio i drugi set te već u prvom gemu stvorio prednost ‘breaka’. U sljedećem gemu je Carreno-Busta došao do prve dvije ‘break-lopte’, ali je Ćorić i na to imao odgovor. Još jednim ‘breakom’ u petom gemu Borna je stekao veliku prednost, a na putu prema ekspresnoj pobjedi zaustavio ga je snažan pljusak.




Srećom, Caja Magica ima tri terena s pomičnim krovom pa su nakon 40-minutne stanke tenisači nastavili dvoboj u dvoranskim uvjetima pri rezultatu 6-4, 5-2, 15-15. Dvije minute i tri poena poslije naš je tenisač proslavio pobjedu.


Naš je tenisač bio vrlo uvjerljiv, što pokazuje i konačna statistika. Osvojio je 77 % poena na prvom i čak 80 % na drugom servisu. Iskoristio je tri od 11 prilika za ‘break’, a zabio je i 12 as uz odličnih 70 % pogođenih prvih servisa.


Bio je to treći dvoboj Ćorića i Carreno-Buste te Bornina druga uzastopna pobjeda. Zagrepčanin je od Španjolca bolji bio i na startu ove sezone na turniru u Dohi, gdje je u ‘tie-breaku’ trećeg seta spasio tri meč-lopte.


Bornu Ćorića u 2. kolu čeka njemački Davis Cup reprezentativac Jan-Lennard Struff koji je sa 6-4, 6-4 nadigrao Rumunja Mariusa Copila u prvom kolu. U dosadašnja tri dvoboja, sva tri na tvrdoj podlozi i odigrana prošle godine, Struff je slavio dvaput. Nijemac je bio bolji u Winston-Salemu i St. Peterburgu, a Ćorić je slavio na Mastersu u pariškom Bercyju.


ATP Madrid – 1. kolo


BORNA ĆORIĆ (HRV) – Pablo Carreno-Busta (Špa/9) 6-4, 6-2


Jan-Lennard Struff (Njem) – Marius Copil (Rum) 6-4, 6-4


Roberto Bautista (Špa/11) – Jared Donaldson (SAD) 6-7 (3), 6-4, 6-4


Philipp Kohlschreiber (Njem) – Yuichi Sugita (Jap) 6-4, 6-3


Robin Haase (Niz) – Hyeon Chung (Kor) 6-2, 6-0


Leonardo Mayer (Arg) – Fabio Fognini (Ita/16) 6-3, 6-4


Jevgenij Donskoj (Rus) – Stefanos Tsitsipas (Grč) 5-7, 6-4, 7-6 (3)2. kolo

Denis Shapovalov (Kan) – Benoit Paire (Fra) 7-6 (5), 4-6, 6-4