Australian Open

Borna Ćorić svladao Filipa Krajinovića i ušao u 4. kolo Australian Opena

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS



MELBOURNE Hrvatski tenisač, 22-godišnji Borna Ćorić plasirao se u 4. kolo Australian Opena svladavši u susretu 3. kola srpskog predstavnika Filipa Krajinovića sa 2-6, 6-3, 6-4, 6-3 nakon dva sata i 46 minuta igre.


Nakon što je u prvom setu dva puta gubio svoj servis, a usto nije iskoristio niti jednu od dvije »break-lopte« koje je imao u dva različita gema, Ćorić više nije ispuštao igre na svom početnom udarcu sve dok nije servirao za meč kod vodstva 5-2 u četvrtoj dionici dok je u međuvremenu četiri puta oduzimao servis Krajinoviću.


Za osvajanje drugog i trećeg seta Ćoriću je dovoljan bio po jedan »break«. U drugom stu ga je ostvario u drugoj igri, a u trećem setu je oduzeo servis suparniku u sedmoj igri.




Početkom četvrtog seta Ćorić je dva puta zaredom ostvario »break«, a u gemu između ta dva »breaka« uspio je spasiti dvije »break-lopte« Krajinovića i činilo se kako je uspio slomiti otpor četiri godine starijeg suparnika. Ipak, 26-godišnji Somborac je u trenucima kada je Ćorić servirao za meč uspio vratiti jedan »break« zaostatka samo da bi mu u sljedećoj igri Ćorić uspio još jednom oduzeti servis i po drugi put u karijeri izboriti prolazak u 4. kolo nekog »grand slam« turnira.


Ćorić je prolaskom u 4. kolo Australian Opena izjednačio svoj najbolji rezultat na »grand slam« turniru u karijeri, dosada je takav uspjeh ostvario samo lani na US Openu, a sljedeći suparnik bit će mu pobjednik susreta između Francuza Lucasa Pouillea i Australca Alekseja Popirina.