Nije dobro

Zamet napušta i Majić, Načinović, Lučin i Martinović još bez ugovora

Igor Duvnjak

Ivan Majić/S. DRECHSLER

Ivan Majić/S. DRECHSLER

Popularni »Majo«, koji se istaknuo u brojnim domaćim i međunarodnim utakmicama Zameta ima povoljnu ponudu iz Slovenije i više nego ozbiljno razmišlja o odlasku.



RIJEKA Prijelazni rok prolazi pored vodstva rukometaša Zameta, koje nažalost po klub velike tradicije i zapaženih rezultata, samo bilježi odlaske istaknutih imena ne uspijevajući pritom dogovoriti nastavak suradnje sa draguljima iz vlastitih redova, a uz to još nisu objavljeni javnosti oni, koji bi silom prilika trebali popuniti itekakve praznine nastale ljetos u momčadi. Počelo je odlaskom dvojice kvalitetnih iskusnika, lijevog krila Damira Vučka, koji je pošao u Buzet, te zapaženog organizatora igre Matije Golika, koji se u Mariboru pridružio nekadašnjem suigraču, zapaženom riječkom golmanu Marinu Đurici. To nažalost po Zamećane nije sve, kako stvari stoje uskoro bi mogli izgubiti i trećeg igrača iz udarne sedmorke, pivota Ivana Majića. Popularni »Majo«, koji se istaknuo u brojnim domaćim i međunarodnim utakmicama Zameta ima povoljnu ponudu iz Slovenije i više nego ozbiljno razmišlja o odlasku. Kako sam kaže, skoro sigurno će otići u tamošnjeg prvoligaša Dobovu, nedaleko Bregane, a o svemu će odlučiti za nekoliko dana.


Navedeni odlasci su samo jedna siva stranica s kojom je suočeno vodstvo kluba, niti ona druga nije manje problematična. Riječ je o velikim klupskim talentima, visokom pivotu Veronu Načinoviću, ljevorukom majstoru, beku Patriku Martinoviću i golmanu Franu Lučinu, čiji je nadareni brat Tin, potencijalni reprezentativac još ranije iz Zameta otišao u PPD Zagreb. Spomenuta trojka su dragulji ne samo riječkog nego i hrvatskog rukometa, pred njima je lijepa budućnost ali oni još uvijek nisu potpisali ugovor sa matičnim klubom. Iz Zameta su tjednima, praktički mjesecima poručivali da »dogovor samo što nije postignut« ali od svega još ništa dok su Načinović, Lučin i Martinović nakon kratkog boravka u Rijeci otputovali na pripreme hrvatske kadetske reprezentacije tako da u najboljem slučaju sve može biti obavljeno u posljednji čas, prije početka prvenstva. Nije potrebno previše naglašavati kakvu bi sportsku štetu pretrpio Zamet ako izgubi tako velike nade. Uglavnom, činjenica je da je do sada uspio potpisati ugovor s njihovim vršnjakom, zapaženim lijevim bekom Matijom Starčevićem i na tome je stao.


Kada se sve sabere, pogled na ukupno stanje je sve drugo nego zadovoljavajući, kako stvari stoje, novi trener Nedjeljko Lalić, doveden umjesto Drage Žiljaka bi u novom prvenstvu Premijerlige mogao imati znatno slabiju ekipu Zamećana od one iz prošle sezone. Komentirajući dosadašnju bilansu prijelaznog roka simpatizeri Zamećana se samo nadaju da se u ovom slučaju neće obistiniti ona »po jutru se dan poznaje«.