Prva liga rukometašica

Zamećanke pružile dobar otpor favoriziranoj Lokomotivi

Igor Duvnjak

Jelena Piršl/Foto Arhiva NL

Jelena Piršl/Foto Arhiva NL



RIJEKA Utakmica 10. kola Prve lige rukometašica Zamet – Lokomotiva 15:27 (7:11). Dvorana na Zametu. Gledatelja 91. Suci Baić, Šulekić (Novska).


ZAMET: Hren, Troskot 1, Mršić, Perčić- Bahtiri,Pifar, Krizmanić, K. Mikolić 4 (1), I. Mikolić, Skokandić, Močibob 2, Toskić, Stanić 2,Visković 2, Đuzel, Bukvić 4 (1), Piršl.


LOKOMOTIVA: Boras 1, P. Posavec 3, Kaselj 1, Šenvald, S. Posavec 1, Kapetanović 2, Vojnović, Kalaus 6 (1), Čivljak 1, Ćurić, Zeba 2, Plahinek 1, Glavan 1, Prkačin 8, Pijević.




Isključenja: Zamet 2, Lokomotiva 4 minute. Sedmerci: Zamet 6 (2), Lokomotiva 2 (1).


Simeon Kosanović i Brane Čutić, doajeni riječkih rukometnih trenera su bili među malobrojnim entuzijastima koje nije zaustavila studenačka zametska bura, te su u hladnoj večeri ipak došli svjedočiti riječkom gostovanju zagrebačkih kandidatkinja za prvakinje, “Lokomotive”. Inspirirane mlade igračice “Zameta” predvođne iskusnom i raspoloženom golmanicom Jelenom Piršl su veliki dio utakmice pružale neočekivano snažan otpor velikim favoritkinjama, koji je ugašen tek od sredine drugog poluvremena. Tada su se “lokosice” ipak nametnule i na koncu su uvjerljivo pobijedile čak 27:15.


Publika je strpljivo čekala pogodak, stigao je iz ruke Antonele Močibob u 5. minuti za prvo vodstvo Zamećanki, a kada je Iva Stanić povećala u 9. minuti na 2:0 kormilar gošći i hrvatski izbornik Nenad Šoštarić je pozvao minutu odmora pokušavajući pronaći ključ za zonu Zamećanki “6-0”. Pronađen je tek u 11. minuti kada je iz sedmerca pogodila Stela Posavec, a ubrzo se izjednačila Stela Posavec. Tek kada su se Riječanke našle s igračicom manje favoritkinje su ostvarile prvo vodstvo, 4:3 u 14. minuti. Bio je to uvod u period igre u kojem su “lokosice” koristeći neke pogreške znatno neiskusnijih domaćica plasirale par kontranapada odvojivši se na 7:4 u 17. minuti. Fanatično borbene domaće igračice nisu popuštale, u 24. minuti Katja Mikolić je smanjila na samo 8:6. Tek u posljednjoj minuti poluvremena velike favoritkinje su se nekako uspjele odlijepiti golovima Kristine Prkačin za 11:7.


U 32. minuti Zagrepčanke su prvi puta imale “plus pet”, 13:8 ali im je Nika Bukvić ekspresno odgovorila dvama golovima za 13:10. Nakon što Katja Mikolić nije iskoristila sedmerac za par minuta je stigla kazna,. Lucija Zeba i Kristina Prkačin te teško zaustavljiva Larisa Kalaus su gošćama donijela najveću dotadašnju prednost, 19:11 u 44. minuti. Bilo je jasno da će poletna domaća petnaestak minuta prije posljednjeg zvuka sirene teško moći ostvariti veliki preokret. Pogotovo što uskoro Maja Visković nije iskoristila i treći sedmerac Zamećanki. Prednost favoritkinja je naravno samo rasla, ubrzo je bilo “plus 10”, 21:11 čime je ova priča praktički bila završena. Otpor Zamećanki kao da je otpuhala bura, velike favoritkinje su ipak došle do izražaja ostvarujući itekako očekivanu uvjerljivu pobjedu.