Vatrogasno rješenje

Zamećanke će ipak početi sezonu, ali to je samo jedan problem

Igor Duvnjak

Kako nije riješen trajniji problem financiranja čovjek se zapita neće li trenerica i igračice uoči nastupa morati »žicati « na sve strane novac kako bi se moglo organizirati utakmicu, platiti suce i dalegate?



RIJEKA Kako stvari stoje rukometašice »Zameta« ipak neće morati odustati od prvoligaškog natjecanja i istrčati će u subotu od 17.30 sati na premijernom gostovanju Sesvećankama. Tako barem kažu najnovije vijesti vezane uz agoniju ovog kluba, nezapamćenu u šezdeset godina njegova postojanja jer nikada do sada pod veliki znak upitnika kao sada nije došao njegov opstanak. Riječanke naime imaju skroz praznu blagajnu, novaca nema »ni od korova«, za dugovanja je bolje i ne pitati, a za kotizaciju za prvu ekipu, te za postave mlađih uzrasta treba uplatiti kotizaciju od nekih 20–25 tisuća kuna.


Klub tih novaca nema, a prema posljednjim informacijama Riječki sportski savez, koji je »likvidator« ŽRK »Zameta« bi uplatio taj novac kako bi riječke rukometašice ipak započele sezonu. Koliko god to bila dobra vijest za Zamećanke i sa vrha Kozale s pogledom na zametski brijeg vidljivo je kako je to nažalost obična vatrogasna mjera u dugotrajnom lutanju kluba kroz njegove organizacijsko-financijske labirinte. Iza »Zameta« je dugogodišnje razdoblje kada je predsjednik bio tada istaknuti političar Luka Denona i tada se unatoč cikličkim problemima novčane prirode uz uspone i padove ipak funkcioniralo koliko toliko normalno ali kako se bližio njegov odlazak sa čelne pozicije teškoće su »pupale« sve više da bi se posljednjih mjeseci nažalost skroz »rascvjetale«.


Rezultati toga su nažalost sve vidljiviji već duže vrijeme dok se bilo kakvo trajnije rješenje ne nazire čak niti »iza sedam mora i sedam gora«. Zimus je predsjednica postala bivša reprezentativka Sandra Stojković – Hinić koja se je, međutim, ljetos pozdravila s riječkim rukometom jer se odselila sa obitelji na daleki Island. Klub je tako ostao bez prvog imena, a trenerica Adrijana Prosenjak, njezina prva suradnica Jasenka Pilepić i njihove mlade igračise su doslovno »brod bez kapetana«, prepuštene su same sebi što izgleda nikoga u riječkom sportu ne brine previše. Pitanje je samo do kada će potrajati ova neugodna i neizdrživa pat pozicija u kojoj su Zamećanke. Čak i ako li im budu isplaćena sredstva da mogu platiti obavezne kotizacije, što će se najvjerojatnije dogoditi, problemi će samo biti gurnuti pod tepih. Kako nije riješen trajniji problem financiranja čovjek se zapita neće li trenerica i igračice uoči nastupa morati »žicati « na sve strane novac kako bi se moglo organizirati utakmicu, platiti suce i dalegate?