Rukometni "mercato"

Zamećani su odradili dobar posao u prijelaznom roku, traži se još pivot

Igor Duvnjak

Marin Sorić, vratar Zamećana/D. ŠKOMRLJ

Marin Sorić, vratar Zamećana/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Vodstvo rukometaša Zameta definitivno završava već davno započeti posao u prijelaznom roku uoči početka priprema za novu sezonu u Premijer ligi zakazanih za 12. kolovoza, predsjednik Vedran Devčić, direktor Vedran Babić i team menadžer Boris Konjuh su itekako zadovoljni odrađenim zadaćama u proteklim tjednima. U klub su, naime, dovedena tri igrača, desno krilo Sandro Samardžić, povratnik iz Dubrave u Rijeku, srednji bek Tony Zarev iz Mornar Crikvenice i lijevi bek Vanja Šehić iz Rudan Labina, sve redom pojačanja za mladu momčad Zamećana, koju će u novu sezonu povesti najtrofejnije riječko sportsko ime, Valter Matošević. Vodstvo riječkog premijerligaša se pritom itekako pojačalo unutar vlastitih redova, još ranije su potpisani ugovori s velikim nadama ovdašnjeg rukometa, pivotom Veronom Načinovićem, lijevim bekom Matijom Starčevićem i desnim bekom Patrikom Martinovićem.


Reprezentativci


Načinović i Martinović su, zajedno s vratarom Franom Lučinom, na popisu izbornika Siniše Markote za Svjetsko kadetsko prvenstvo, što je danas počelo u Sjevernoj Makedoniji, a s izbornikove liste na završnim je pripremama otpao Matija Starčević, koji se nalazi na listi pričuvnih igrača za ovu međunarodnu smotru. 


Vodstvo Zamećana u Rijeci pak dovršava skiciranje ekipe za iduću sezonu, započeti posao nastavljaju uspješno. Iz kluba poručuju da je postignut dogovor s četvoricom igrača na koje se računa u novoj sezoni. Riječ je o vrataru Marinu Soriću, koji je u paru s Lučinom nakon vratara PPD Zagreba činio najuspješniji vratarski tandem u Premijer ligi, sve vrijeme vježbajući upravo s Matoševićem.


Točka na »i«




Zamećanin će ostati i kapetan Dario Jeličić, svojevremeno pojačanje iz Kozale, koji je dugo izbivao s terena zbog ozljede, ali sada je ozdravio i očekuje početak priprema. Isto tako, dogovor je postignut s nadarenim vanjskim igračem iz Senja, Marinom Tomljanovićem, koji je usprkos malom broju pruženih prilika već u prošloj sezoni pokazao da može biti istaknuti premijerligaški bek. Klub se dogovorio i sa svojevremenom slavonskom akvizicijom, vanjskim pucačem Nikolom Njegovanom. Kada je riječ o ovoj četvorici, iz Zameta poručuju da je sve dogovoreno, očekuju se samo skorašnje svečano javno potpisivanje ugovora i to za nekoliko dana.


MRK Zamet svime ovime nije dovršio posao u prijelaznom roku, idućih dana se namjerava obaviti stavljanje točke na »i«, dovršavanje liste željenih pojačanja. Ne izlazi se još u javnost službeno s konkretnim imenom, Zamećani tek najavljuju da je riječ o perspektivnom i nadarenom kružnom igraču. Odabir se čini logičnim, momčadi je, naime, potreban još jedan pivot koji bi na adekvatan način kvalitetno rasteretio prvog kružnog igrača Verona Načinovića.