Pripreme riječkih rukometaša

Zamećani kreću 12. kolovoza, u planu niz pripremnih utakmica

Igor Duvnjak

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

Veron Načinović/Foto Arhiva NL



RIJEKA Bliži se kraj ljetnog odmora za rukometaše Zameta, objavilo je klupsko vodstvo, igrači riječkog premijerligaša okupljanjem u dvorani na Zametu počinju pripreme za novu sezonu 12. kolovoza pod vodstvom novog trenera, povratnika na klupu Valtera Matoševića, najtrofejnijeg riječkog sportaša, između ostaloga i prvaka svijeta te dvostrukog olimpijskog pobjednika s reprezentacijom Hrvatske. U Zamet se Matošević vratio preko Crikvenice nakon što je tamo ostavio dubok trag, prvo ulaskom u Prvu ligu, a onda osvajanjem četvrtog mjesta u višem razredu čime su Kirci bili najugodnije iznenađenje sezone.


Novi kormilar ima na raspolaganju pojačanu momčad u odnosu na onu koja je prošle sezone kolo prije kraja izborila ostanak u Premijer ligi, u Rijeku se iz Dubrave vratilo desno krilo Sandro Samardžić, iz Mornara Crikvenice stigao je srednji bek Tony Zarev, a iz Rudan Labina istaknuti lijevi bek, šuter Vanja Šehić. Osim toga, Zamet je uspio zadržati praktički sve snage na koje računa u novom prvenstvu. Iz kluba ne istrčavaju s bombastičnim najavama, ali je jasno da je u novoj sezoni cilj izboriti plasman u Ligu za prvaka. Matošević od početka priprema neće na raspolaganju imati sve igrače na koje računa u prvenstvu jer su pivot Veron Načinović, desni bek Patrik Martinović i lijevi bek Matija Starčević s kadetskom reprezentacijom koju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji.


Kako stvari stoje, Riječani će vrlo brzo krenuti s odigravanjem pripremnih utakmica. Premijera je zakazana u Rijeci već 22. kolovoza, riječ je o međunarodnom susretu na koji dolazi austrijski gost, bečki drugoligaš Atzgersdorf. Odmah nakon toga Zamećani putuju u Ribnicu, tamo će 23. i 24. kolovoza nastupati na tradicionalnom turniru, već 26. Memorijalu Jože Šilc. Osim njih igrat će još slovenski klubovi, ljubljanski Slovan, Urbanscope iz Škofje Loke te Sevnica.




Riječani vikend iza toga misle nastupiti na turniru u Crikvenici, a u planu im je i ugošćavanje Dubrave, jedne od momčadi iz samog vrha hrvatskog rukometa.