Rukometni vikend

Zamećani gostuju u Umagu, Murvica dočekuje Bjelovar

Igor Duvnjak

Nedjeljko Lalić/Foto Arhiva NL

Nedjeljko Lalić/Foto Arhiva NL

Bez obzira što smo odigrali odlično protiv »Poreča«, umaški domaćini su izraziti favoriti. Idemo dati sve od sebe, pokušat ćemo se maksimalno boriti. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Naravno da ne idemo na utakmicu uzdignutih ruku - kaže Nedeljko Lalić, trener Zamećana



RIJEKA Rukometaši »Zameta«, koji su su u susjedskom derbiju protiv kvalitetnih porečkih gostiju dočekali pobjedu kao ozebli sunce, večeras su pred još većim izazovom, gostuju kod »Umaga« (19 sati), ekipe koja je na čelu zajedno sa »Sesvetama«. Trener Nedeljko Lalić još uvijek ne može računati na kompletnu momčad, neće igrati ozlijeđeno lijevo krilo Dario Jeličić i »udarna igla« vanjske linije Tin Lučin.


– Manjih problema ima i Tin Tomljanović, ali mislim da će on biti spreman – kaže trener Riječana uoči ovog rukometnog dijaloga s tradicionalnim konkurentima Zamećana. Njegova ekipa si je nedavnom pobjedom ubrizgala toliko nužnu injekciju samopouzdanja.


– Sigurno da se raspoloženje popravilo. I protekla utakmica s »Porečom« se razvijala isto kao i sve prethodne, vodili smo do 50. minute, samo što smo, za razliku od prijašnjih susreta, znali u pravim trenucima povući prave poteze. Napravili smo pomak, nešto smo naučili iz prijašnjih nastupa.




U riječkim redovima s itekakvim oprezom dočekuju večerašnje gostovanje.


– Bez obzira što smo odigrali odlično protiv »Poreča«, umaški domaćini su izraziti favoriti. Idemo dati sve od sebe, pokušat ćemo se maksimalno boriti. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Naravno da ne idemo na utakmicu uzdignutih ruku. 


 



 Rukometašice crikveničke »Murvice« žive zanimljivu jesen u kojoj skupljaju prva prvoligaška iskustva ispisujući usput stranice za povijest crikveničkog rukometa. Nove prvoligašice, koje u nastavku natjecanja često ispresijecanoga raznim prekidima večeras dočekuju »Bjelovar« (18.30), tako za sobom imaju zadovoljstvo prve prvoligaške pobjede u gostima, uvjerljiv trijumf u Osijeku. Uspjeh je itekako dobrodošao djevojkama trenera Mladena Prskala, ne samo zbog obogaćivanja bodovnog salda, nego i zbog popravljanja raspoloženja poslije poraza od objektivno kvalitetnijih ekipa. »Murvica« je u pet nastupa osvojila četiri boda u dosta teškom rasporedu utakmica, a sada joj dolazi sastav iz gornjeg doma koji ima čak 11 bodova i iskustvo igranja na europskoj sceni.


– Raspoloženje u ekipi je dobro, pripremali smo se za ovaj nastup pred našim vjernim navijačima – kaže Mladen Prskalo uoči izazovnog ispita za njega i njegovu ekipu. – Cure su dobro radile, motivirane su u ovim prvoligaškim nqastupima, pogotovo kada igramo na svom terenu.


Gošće iz Bjelovara proteklih sezona igraju sve važniju ulogu u Prvoj ligi, konkuriraju za pozicije koja tradicionalno zauzimaju najače ekipe, »Podravka Vegeta« i »Lokomotiva«.


– Ne treba trošiti previše riječi o kvaliteti naših večerašnjih gošći. »Bjelovar« je nedavno u Challange Kupu igrao sa švedskim »Kristiandstadom«, zaista je dobra postava koja je kvalitetno popunjena na svim pozicijama. Jedno je sigurno, gledatelji će vidjeti vrlo kvalitetnu i zanimljivu utakmicu. Očekujemo velik broj navijača koji će nas podržati u ovom susretu. Dat ćemo sve od sebe, vidjet ćemo što će nam to donijeti.