Odlazak

ZBOGOM ZAMETU Riječka rukometna nada Tin Lučin prelazi u “PPD Zagreb”

Igor Duvnjak

PRED NOVIM IZAZOVIMA – Tin Lučin / arhiva NL

PRED NOVIM IZAZOVIMA – Tin Lučin / arhiva NL

Sigurno je da su u »PPD Zagrebu« bolji uvjeti, naravno da je sve to velika stvar za mene i veliki izazov. No, neću pred sebe stavljati neke velike ciljeve – kaže nadareni bek Zameta



Na pomolu je transfer velike riječke rukometne nade. Tin Lučin na kraju sezone odlazi u redove hrvatskog prvaka, nekadašnjeg dvostrukog europskog prvaka »PPD Zagreba«, što potvrđuje i sam igrač. Tako se samo nastavlja tradicija duga dva i pol desetljeća započeta u eri poznatog funkcionera »Zameta« Petra Čarića kada su ostvareni prvi odlasci brojnih Zamećana u sastav slavne zagrebačke momčadi.


Lučin će tako krenuti davno utabanom stazom kojom su prvo krenuli zlatni olimpijci Alvaro Načinović, Valter Matošević, Valner Franković i Mirza Džomba, a nakon toga Renato Sulić, Nikola Blažičko i Mateo Hrvatin. U sadašnjoj postavi prvaka među vratnicama je popularni Trsaćanin Ivan Stevanović. Lučin je već prošlog ljeta bio na meti »PPD Zagreba«, no tada je odlučio ostati u matičnoj sredini, a ovog puta se odlučio za odlazak u redove državnog prvaka.


– Dogovorio sam se sa »PPD Zagrebom«. Imao sam već njihovu ponudu i prošle sezone, tada nisam otišao. Htio sam odigrati neko vrijeme u Premijer ligi i malo vidjeti kako to izgleda, što mogu napraviti – potvrdit će mlada hrvatska rukometna nada prije nego krene objašnjavati što ga je najviše primoralo na ovakav potez.




– Sigurno je da su u »PPD Zagrebu« bolji uvjeti, naravno da je sve to velika stvar za mene, ovo je najveći klub u državi i bio je neki logičan put ići tamo. Ovo mi je veliki izazov, ali neću pred sebe stavljati neke velike ciljeve niti imperative, ta prva sezona će biti vrijeme privikavanja – nastavlja Tin Lučin, igrač rođen 1999. godine. Baš kako to njegovo pjesničko ime ukazuje, Tin je rukometaš lirskih poteza finte kojega i maštovita proigravanja neodoljivo podsjećaju na akcije Ivana Balića.


Bek koji je veliko rukometno obećanje je odigrao sezonu u »Zametu«, a sada je pred njim puno krupniji zalogaj. Već je zimus bio na popisu A reprezentativaca, jasno je da će iz »PPD Zagreba« biti i bliže oku izbornika Lina Červara. Velika je konkurencija za ulazak u reprezentaciju za Europsko prvenstvo iduće godine u Hrvatskoj. a Lučin oko toga pred sebe ne stavlja imperative.


– Teško da ću se izboriti za ulazak u reprezentaciju za Europsko prvenstvo, ali ne opterećujem se time. Bilo bi lijepo uspjeti u tome, a zna se da ništa nije nemoguće. Inače, imam ugovor sa »Zametom« ali očekujem da će se klubovi dogovoriti oko toga.


Ispada da će ovaj transfer biti brže i bezbolnije obavljen nego kada se svojevremeno mjesecima talentiranog beka iz prvoligaša »Kozale« vraćao u »Zamet«. Njega, istina, još godinu dana veže ugovorna obaveze s riječkim premijerligašem, ali je vrlo realno očekivati skorašnji dogovor klubova oko ovog prelaska oko kojega su uostalom već trebali biti obavljeni razgovori predstavnika Zamećana i »zagrebaša«, koji će uslijediti uskoro.